Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΥΓΕΙΑ

«Καμπανάκι» Τσιόδρα για τη νόσο Kawasaki: Πιθανότατα σχετίζεται με τον κορονοϊό (vid)

Newsbomb

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης ρωτήθηκε για τα περιστατικά της νόσου Kawasaki

Ερωτηθείς για φλεγμονώδες σύνδρομο που πλήττει παιδιά στο εξωτερικό και αν υπάρχει λόγος αύξησης της επιτήρησης στη χώρα μας, σε σχέση με τον κορονοϊό, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι το σύνδρομο - νόσος Kawasaki μάλλον συσχετίζεται με τον ιό, αλλά το ψάχνουν ακόμη, ενώ υπάρχει θεραπεία, γνωστή στους παιδίατρους για το συγκεκριμένο νόσημα.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε τα εξής: «Η νόσος Kawasaki έχει θεραπεία πολύ γνωστή στους παιδίατρους, είναι σπάνιο σύνδρομο και η συσχέτισή της προς τον ιό μάλλον υπάρχει, δεν έχει τεκμηριωθεί 100%.

Πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση. Το ξέρουν πολύ καλά οι παιδίατροι. Υπάρχει τέτοιο περιστατικό στην Βόρεια Ελλάδα και το οποίο είχε αρνητικό έλεγχο για κορονοϊό.

Έχουμε επικοινωνήσει με το δίκτυο παιδίατρων - λοιμωξιολόγων.

Δεν μας προβληματίζει γιατί εξακολουθεί να είναι σπάνιο. Θα προβλημάτιζε αν είχαμε μια τεράστια διασπορά του ιού στην κοινότητα. Και ευτυχώς δεν είχαμε. Ναι, παραμένουμε σε επαγρύπνηση.

Είναι πολύ σπάνιο στην πατρίδα μας. Δεν αλλάζει τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε για την πορεία της νόσου στη χώρα μας και τα μέτρα που έχουμε πάρει».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 148 θάνατοι στην Ελλάδα - 15 νέα κρούσματα - 2.678 στο σύνολο