ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, οι off-shore, ο Φουάντ και τα 16,2 εκατ. φράγκα

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, οι off-shore, ο Φουάντ και τα 16,2 εκατ. φράγκα

Πώς η στρατηγική για το «δικονομικό ατόπημα», μετατράπηκε σε φιάσκο…

Τη νομική «ντρίμπλα» που σχεδίαζε να ακολουθήσει για να «κλείσει» η υπόθεσή του αποκαλύπτει ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τις εκατοντάδες σημειώσεις που κρατούσε και οι οποίες βρίσκονται πλέον στο… μικροσκόπιο των ειδικών ανακριτών κ.κ. Μαλλή και Σταυρόπουλου.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχειά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ο πρώην υπουργός είχε αρχίσει πολύ καιρό πριν οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού να σχεδιάζει την «εκστρατεία» εναντίον της κατηγορούσας αρχής. Σε τρεις λέξεις στήριζε το colpo grosso: Απόλυτη δικονομική ακυρότητα!

Όπως αναφέρεται στο σχετικό αποκαλυπτικό σημείωμα που κατασχέθηκε από τις Αρχές η υπεράσπιση του πρώην υπουργού σχεδίαζε να «χτυπήσει» με δυο ενστάσεις:

«Α. Αυτή που θέλει το έγκλημα του ξεπλύματος να εξαρτάται άμεσα από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας. Άρα να υποπέσει και εκείνο στην αποσβεστική προθεσμία των δύο ετών, κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Β. Αυτή που θέλει να υφίσταται απόλυτη δικονομική ακυρότητα από τη χρήση στοιχείων μιας εκκρεμούς δικογραφίας…».

Σύμφωνα με το σημείωμα «Αυτά θα αποτελέσουν σοβαρά νομικά προβλήματα για την κατηγορούσα αρχή. Επομένως, η μετάθεση του προβλήματος στον ανακριτή και στη συνέχεια στο Δικαστικό Συμβούλιο, θα μπορούσε να αποτελέσει μια έξυπνη και άμεση λύση…».

Και το σημείωμα συνεχίζει: «είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟ για την περαιτέρω πορεία με το δικηγορικό μας γραφείο και με τη βοήθεια τρίτων να ασκηθεί δημιουργική υποστήριξη προς τους 12-13 συμμετόχους μας για να επιτευχθεί από την Εισαγγελία η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του αριθμού μαρτύρων έναντι των οποίων θα ασκηθεί ποινική δίωξη, μαζί με τον πρώην ΥΕΘΑ Α.Τ.».

Καταλήγοντας το σημείωμα αναφέρει: «Η τακτική ανάκριση θα κλείσει με την απολογία μου στον ανακριτή. Τότε η δικογραφία θα σταλεί στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπου ώριμοι, πιο έμπειροι και πλήρως εξοπλισμένοι, με ό, τι απαιτείται, θα δώσουμε με όλους τους νομικούς μας και πιθανή αναβαθμισμένη νομική συμπλήρωση, τη μεγάλη και τελική μάχη, διεκδικώντας αθώωση και δικαίωση για όλους μας!».

Οι επιταγές του Λιβανέζου και η αλληλογραφία με της off-shore !

Ντοκουμέντα για τη διασύνδεση του Άκη Τσοχατζόπουλου με τις off-shore μέσω των οποίων διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα, παρά την κατηγορηματική θέση του ότι δεν είχε ιδέα, έκρυβαν τα χρηματοκιβώτια του. Εκατοντάδες στοιχεία και αποδείξεις που τηρούσε στο γραφείο του στην Κομνα Τράκα μαρτυρούν ευθέως ότι είχε σχέση με αυτές.

Το πολύτιμο αυτό υλικό για τις ανακριτικές αρχές έρχεται να ενισχύσει την κατηγορία του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» και «δέσει» τους κατηγορούμενους με τις έκνομες δραστηριότητες τους.

Ανάμεσα στα χιλιάδες κατασχεθέντα έγγραφα ξεχωρίζουν:

* Τα πρακτικά συνεδριάσεων της off-shore Bluebell του έτους 1999 (!) μέσω της οποίας πέρασε η μίζα των TOR M1.

* Τα έγγραφα που αφορούν στην επίσης λιβεριανή P&A Investment. Στο όνομα αυτής της off-shore κόπηκαν από τον Λιβανέζο Al Jayad Fouad έξι ακόμη επιταγές αξίας 16.200.000 ελβετικών φράγκων!

* Η αλληλογραφία με την off-shore Nobilis.

* Τα τοπογραφικά διαγράμματα 31 ακινήτων με κατόψεις κτιρίων που είχαν εργοδότη την Torcaso, η οποία είχε αναλάβει το Real Estate για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου.

* Ένας μωβ φάκελος με χειρόγραφη σημείωση : BER BAU PROJECT, που περιέχει δεκατρείς κατόψεις ακινήτου στο Βερολίνο, κόστους 4.617.000 ευρώ!

* Οι ενημερώσεις από ξένες τράπεζες, όπως της Bank of Austria, της Deutsche Bank, της Credit Lyonnais, της UBS και της Arab Bank Limited. Μόνο στη UBS η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη διαθέτει 4 λογαριασμούς.

Στα σημαντικά έγγραφα που κατασχέθηκαν καταγράφεται και η αλληλογραφία του πρώτου εξαδέλφου του πρώην υπουργού και επίσης προφυλακισμένου Νίκου Ζήγρα με την ελβετική δικηγορική εταιρία NIEDERER KRAFT & FREY, η οποία συνεργάζεται μόνο με απαιτητικούς πελάτες.