ΕΛΛΑΔΑ

Βιβλίο για το... κανόνι Βουράκη

Βιβλίο για το... κανόνι Βουράκη
Η ζωή του κοσμηματοπώλη της Βουκουρεστίου, Γιάννη Βουράκη που «έριξε κανόνι»...

Η ζωή του κοσμηματοπώλη της Βουκουρεστίου, Γιάννη Βουράκη που «έριξε κανόνι» κι εξαφανίστηκε από την Αθήνα το 1996 θα ξετυλιχτεί σε ένα βιβλίο που σύμφωνα με πληροφορίες γράφει Αμερικανός συγγραφέας.

Όλες οι λεπτομέρειες που πολλοί έψαχναν να μάθουν όλα αυτά τα χρόνια για την εξαφάνιση του κοσμηματοπώλη της καλής κοινωνίας της Αθήνας, αλλά και των... γαλαζοαίματων πελατών του, θα αποκαλυφθούν μέσα από την ιστορία βιβλίου αμερικανικού εκδοτικού οίκου.

Η Αϊτινή πανέμορφη σύζυγος του Γιάννη Βουράκη που γνώριζε τον Αμερικανό συγγραφέα, έγινε η... γέφυρα για τη συνάντησή του, με το σιωπηλό όλα αυτά τα χρόνια Έλληνα μετρ των ακριβών δημιουργιών.

Ο Γιάννης Βουράκης που είχε κατακτήσει τις κυρίες με τα ακριβά γούστα δε μιλούσε όλα αυτά τα χρόνια για τους λόγους της εξαφάνισής του. Σκοτείνιαζε το βλέμμα του κάθε φορά που χρειαζόταν να αναφερθεί στις εφιαλτικές στιγμές που έζησε πριν φύγει από την Ελλάδα και πριν αποφασίσει τελικά να « ρίξει κανόνι», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι κύκλοι της εποχής εκείνης.

Έφυγε με τη ρετσινιά του αποτυχημένου επιχειρηματία που παράλληλα χρωστούσε στους συνεργάτες του, αλλά και στους υπαλλήλους, από τους οποίους χρειαζόταν να δανειστεί πολλές φορές για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Είχε προσπαθήσει «με νύχια και με δόντια» να σώσει την επιχείρησή του, έφτασε ακόμη και στο σημείο να αναζητά αγοραστή όμως κανείς δεν ανταποκρίθηκε, αφού είχε τεράστια χρέη. Οι δανειστές του, τον απειλούσαν κι εκείνος φοβόταν για τη ζωή του, αλλά και για τη σύζυγό του Ζενεβιέβ τόσο, κι έτσι πήρε την απόφαση να εξαφανιστεί.

Οι βιτρίνες της μπουτίκ SELECTIONS VOURAKIS κατέβασαν ρολά και το ζευγάρι έκανε μια νέα αρχή στην εξωτική Αϊτή, πατρίδα της συζύγου του . Η 32χρονη Ζενεβιέβ και ο 46χρονος τότε Γιάννης ξεκίνησαν μια νέα ζωή, κλειδώνοντας στο παρελθόν τους τις πικρίες τους και τα παράπονά τους που ήταν πολλά για τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να τους είχαν βοηθήσει και δεν το έκαναν.

Όλες οι λεπτομέρειες και οι αποκαλυπτικές στιγμές που έζησε ο Έλληνας κοσμηματοπώλης θα περιέχονται στο βιβλίο του συγγραφέα που το ζευγάρι εμπιστεύτηκε και αποφάσισε να ανοίξει την καρδιά του.