ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο κιμάς από άλογα ΓΚΟΤΖΙΛΑ και ο Τσαυτάρης

Ο κιμάς από άλογα ΓΚΟΤΖΙΛΑ και ο Τσαυτάρης

Ο μεγαλοεισαγωγέας και το εργοστάσιο που διευθύνει ο υπουργός

Μείζον ηθικό ζήτημα προκαλεί η νέα αποκάλυψη της NEWSBOMB για την εμπλοκή εργαστηρίου που ανήκει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη στις έρευνες για τον εντοπισμό DNA από μολυσμένα άλογα σε έτοιμες μπάλες κιμά από Έλληνα εισαγωγέα κρεάτων, ο οποίος διαθέτει σφαγείο αλόγων στη Ρουμανία!

Ο συμπατριώτης μας μεγαλοεισαγωγέας κρέατος είχε εντοπιστεί μέσω του Συστήματος Ελέγχου και Πραγματογνωμοσύνης Συναλλαγών (Traces) ότι έβαλε στη χώρα τόνους αλογίσιου κρέατος σε μορφή κατεψυγμένων μπαλών κιμά από τη Ρουμανία. Το φορτίο κατασχέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, όπως αποκαλύπτει υψηλόβαθμη πηγή στη NEWSBOMB και προσθέτει: «Ο ίδιος διαθέτει δικό του σφαγείο αλογίσιου κρέατος στη Ρουμανία»!

Η περίπτωση του συγκεκριμένου μεγαλοεισαγωγέα ερευνάται τόσο από το ΣΔΟΕ, όσο και από την Εισαγγελία Αθηνών, μέχρι στιγμής όμως οι έρευνες προχωρούν με ρυθμούς χελώνας με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια και με δεδομένο πως δεν έχουν απαγορευθεί οι εισαγωγές κρέατος από τον συγκεκριμένο ή δεν έχουν επιβληθεί αυστηρές κυρώσεις που να τον αποτρέπουν να επανέλθει με ανάλογη παρανομία στην αγορά.

kreas

Περίεργη απώλεια «ιχνηλασιμότητας»

Κι αυτό δεν το λέμε τυχαία, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΦΕΤ, στον μεγαλοεισαγωγέα και ιδιοκτήτη σφαγείου αλόγων στη Ρουμανία έχει επιβληθεί πρόστιμο μόλις 20.000 ευρώ την ίδια ώρα που μικρομαγαζάτορες, βιοτεχνίες και επιχειρήσεις που προμηθεύθηκαν αποδεδειγμένα -βάση των επίσημων παραστατικών που παρουσίασαν- αλογίσιο κρέας με ταμπέλα βοδινού, έχουν γονατίσει με τα υψηλά πρόστιμα που σε μία από τις περιπτώσεις έχουν φτάσει ακόμη και τα 100.000 ευρώ! Τουτέστιν, ακόμη και στην περίπτωση του αλογίσιου κρέατος οι μικροί την πλήρωσαν τη νύφη!

Σύμφωνα δε με αποκλειστικές πληροφορίες, έντονη δυσφορία έχει προκαλέσει στους μηχανισμούς του ΕΦΕΤ η έλλειψη επίσημης ενημέρωσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το τι έχει γίνει με τις εισαγωγές αλογίσιου κρέατος από τρίτες χώρες. «Έχει χαθεί η ιχνηλασιμότητα», επισημαίνει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΦΕΤ με μεγάλη εμπειρία στους ελέγχους.

tsaftaris

Το εργαστήριο ανήκει στον... υπουργό!

Αίσθηση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι ένα από τα δύο εργαστήρια ανάλυσης DNA όπου ο ΕΦΕΤ έστειλε δείγματα για ανάλυση τελεί υπό τη διεύθυνση κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης!

Πρόκειται για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη. Σύμφωνα δε με όσα μας περιέγραψαν «κατ' εντολήν εστάλησαν τα δείγματα στο εργαστήριο του», θέλοντας να μας μεταφέρουν το κλίμα των ημερών για το ποια εργαστήρια θα έπρεπε να αναλάβουν τις αναλύσεις.

Βέβαια, το εργαστήριο που φέρεται να ανήκει στον συγκεκριμένο υπουργό θεωρείται σαφώς από τα πλέον αξιόπιστα στον ελληνικό χώρο, ωστόσο δεν είναι και το μοναδικό. Η συμμετοχή του υπουργού μέχρι που ανέλαβε υπουργός στην κυβέρνηση ήταν ιδιαίτερα δραστήρια από διευθυντική-επιστημονική θέση, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το βιογραφικό του.

Πάντως, αν κάποιος αναζητήσει το συγκεκριμένο εργαστήριο μπορεί εύκολα να διαπιστώσει τη σχέση του υπουργού με αυτό. Εντύπωση προκαλεί ότι στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου, όσοι θέλουν πληροφορίες παραπέμπονται για πληροφορίες στον υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά.

DIAVGEIA

Τι λένε στον ΕΦΕΤ

Νόμιμο μεν, ηθικό δε, ένας κορυφαίος υπουργός να διαθέτει ένα «εργαστήριο μοριακού ελέγχου και ταυτοποίησης φυτικού και ζωικού κεφαλαίου» το οποίο επιδοτείται, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του ΕΦΕΤ, από το ίδιο το υπουργείο στο οποίο προΐσταται; Αναζητάμε αν ισχύει το τελευταίο ποσό της επιδότησης (νόμιμης φυσικά) που ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στα 250.000 ευρώ!

Όπως και να' χει, ο υπουργός ορκίστηκε στις 21 Ιουνίου του 2012. Τον επόμενο μήνα δημοσιεύεται στη Διαύγεια απόφαση του Ινστιτούτου με την υπογραφή του υπουργού ως διευθυντή του! Αναζητήσαμε επανειλημμένως τον κ. Τσαυτάρη στο υπουργείο και στο κινητό που έχει δηλώσει στη Βουλή αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί του ως την ώρα που έκλεινε το φύλλο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αναμένουμε την απάντησή του...

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα μετά την αποκάλυψη για τον Τσαυτάρη

Μπήκαμε στο μεγαλύτερο σεξ-πάρτυ της Αθήνας