ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Σκάνδαλα στον αστερισμό της... σιωπής

Σκάνδαλα στον αστερισμό της... σιωπής

«Όλα στο φως της δημοσιότητας». Η απαίτηση των Ελλήνων πολιτών που «θυσιάζονται» στο βωμό της κρίσης για να θησαυρίζουν ολοένα και περισσότερο οι λίγοι και... εκλεκτοί φίλοι.

Θα περίμενε κανείς ότι μετά τα όσα έλαβαν χώρα στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης θα άλλαζε. Τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τα ζητήματα διαφάνειας, διαπλοκής και διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο.

Δυστυχώς, ακόμα και τώρα που η χώρα έχει πιάσει πάτο, «πίσω από τις κουρτίνες» διεξάγονται περίεργα και θολά παιχνίδια με τα οποία δεν ασχολείται κανείς. Μια ιδιότυπη «ομερτά» επικρατεί σε μεγάλη μερίδα των μέσων ενημέρωσης για σκάνδαλα ή ενδείξεις σκανδάλων που βγάζουν μάτι. Για τη διάλυση της Εθνικής Τράπεζας, για το «ξεπούλημα» της περιοχής του Ελληνικού έναντι πινακίου φακής, για τα περίεργα deals τραπεζιτών με Τούρκους συναδέλφους τους, για τις φήμες περί εξαφάνισης φακέλων από την ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων), την ανεξάρτητη αρχή που οφείλει να ελέγχει τις εξαγορές εταιρειών ούτε λέξη από τους γνωστούς «σκανδαλιάρηδες», το σύστημα δεν έχει αφιερώσει ούτε ένα μονόλεπτο βίντεο, ούτε ένα μονόστηλο σε εφημερίδα.

Το Newsbomb.gr θα συνεχίσει να αποκαλύπτει όλα όσα τεκταίνονται σε αυτό το σαθρό τοπίο, όπως για παράδειγμα εγκαίρως σας ενημέρωσε από τις 21 Ιανουαρίου για την πρόθεση των δανειστών να αλώσουν τα πάντα (διαβάστε εδώ).

Είχαμε αποκαλύψει ακόμα και το σχέδιο των Γερμανών να βάλουν χέρι στην Εθνική Τράπεζα (εδώ), αλλά και την ιστορία με το Ελληνικό (εδώ).

Παρόλα αυτά, για θολές υποθέσεις που τεκταίνονται στο παρασκήνιο ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός ελάχιστα πράγματα μαθαίνει καθώς:

-Κανείς δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα για την καταγγελλόμενη από πολλούς ανταλλαγή μετοχών μεταξύ ιδιωτικής τράπεζας και της Εθνικής προκειμένου να διασωθεί η πρώτη και να μην βάλει δεκάρα τσακιστή ο ιδιοκτήτης της για την ανακεφαλαιοποίησή της. Όλα καλώς καμωμένα.

-Για την εξαγορά ιδιωτικής εταιρείας από θυγατρική μεγάλου ομίλου που βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο έναντι αστρονομικού ποσού, σιγή ιχθύος.

-Για τις καταγγελίες που αφορούν παραιτηθέντα σύμβουλο του υπουργείο Οικονομικών που φέρεται να είχε συνάψει συμβάσεις με ελεγκτικές εταιρίες που πίσω από αυτές βρίσκονται άτομα του στενού του κύκλου, κενό μνήμης. Κανείς δεν θυμάται κάτι.

-Για το deal της Εθνικής Τράπεζας με την Finansbank και τους Τούρκους, απόλυτη σιωπή. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει ποιος κέρδισε και ποιος έχασε από αυτή την συμφωνία.

-Για την πώληση 6.200 στρεμμάτων στο Ελληνικό έναντι τιμήματος 80 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, την ώρα που οι αντικειμενικές αξίες στην περιοχή αγγίζουν και τις 2.000 ευρώ ανα τετραγωνικό, κανένα σχόλιο από τις μεγάλες πολιτικές εφημερίδες και από τα κανάλια των «μεγάλων αποκαλύψεων» και της «έγκριτης» δημοσιογραφίας.

Προφανώς την «έγκριτη» δημοσιογραφία την... πήρε ο ύπνος γιατί είχε φάει βαριά από τον πακτωλό χρημάτων που μοίραζε και μοιράζει το σύστημα μέσω της διαφημιστικής πίτας και των χορηγιών.
Δυστυχώς για τους γνωστούς «σκανδαλιάρηδες» εδώ που έφτασαν τα πράγματα η «Εθνική Σιωπή» πρέπει να διαταραχθεί. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι κι ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια. Είναι χρέος και καθήκον του πολιτικού κόσμου, της Δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης να τα δώσουν όλα στο φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε επίσης:

Ερευνάται διασύνδεση δημοσιογράφων με καραμπινάτα σκάνδαλα

Κυβέρνηση - Καναλάρχες: Το ταγκό της διαπλοκής

«Ευάλωτα» στη διαφθορά τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης