ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Γιατί ο Βενιζέλος δε στέλνει στον εισαγγελέα τον ΓΑΠ;

Γιατί ο Βενιζέλος δε στέλνει στον εισαγγελέα τον ΓΑΠ;

Στο φως στοιχεία – «φωτιά» του πορίσματος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ την περίοδο του Γ. Παπανδρέου – Τα έχει στο συρτάρι του ο Βενιζέλος και φέρεται να «κρατά» τον πρώην πρόεδρο για να μη ρίξει την κυβέρνηση.

Από φόβο αποσταθεροποίησης της αρχηγικής και υπουργικής του θέσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά πολλούς κρατά στο συρτάρι του το πόρισμα – κόλαση για τα οικονομικά του κινήματος την περίοδο 2004- 2011, την περίοδο δηλαδή του Γιώργου Παπανδρέου.

Παρότι μάλιστα ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος διέταξε τον έλεγχο και ο ίδιος δεν είχε την παραμικρή ευθύνη για την διαχείριση των οικονομικών την συγκεκριμένη περίοδο, όλως περιέργως δεν έχει αξιοποιήσει το πόρισμα!

Πήρε 112 εκατ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» τα βασικά συμπεράσματα του ελέγχου στο ΠΑΣΟΚ είναι συντριπτικά. Μαύρη τρύπα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς τεράστια ποσά φέρονται να διακινούνταν χωρίς παραστατικά και εντελώς μαύρα από «έμπιστους» συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, απίστευτα έξοδα για πολυτέλειες, σπατάλες κάθε είδους, όπως τα ξενοδοχειακού τύπου γραφεία της Ιπποκράτους με τις σάουνες τα γυμναστήρια, τα υδρομασάζ και τα κόκκινα χαλιά.

Τα δάνεια που έχει πάρει το κόμμα δεν εξυπηρετούνται, ενώ χρειάστηκαν νομοθετικές ρυθμίσεις, που ήγειραν τεράστιες αντιδράσεις χαρακτηριζόμενες προκλητικές και φωτογραφικές, για να αποφύγουν τις... δικαστικές περιπέτειες οι υπεύθυνοι της διαχείρισης και τα τραπεζικά στελέχη που έδωσαν τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα.

Το πάρτι της οκταετίας του κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν έχει προηγούμενο: ο πολιτικός, που τώρα παρουσιάζεται ως αντιδρών/αντάρτης/δικαιωμένος ηγέτης στις εξελίξεις, καταγγέλλεται ότι ανέχτηκε να σπαταληθούν περίπου 300 εκατ. ευρώ! Μόνο στις τράπεζες το ΠΑΣΟΚ χρωστά αυτή τη στιγμή περίπου 112 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι αποκαλύψεις, όμως δεν τελειώνουν εδώ. Επί των ημερών του πρώην πρωθυπουργού το ΠΑΣΟΚ έλαβε τουλάχιστον 170 εκατ. ευρώ από κρατικές επιχορηγήσεις! Λεφτά δηλαδή του ελληνικού λαού. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, μόνο για τα ταξίδια του κ. Παπανδρέου από τον 2004 - 2011 ξοδεύτηκαν 53 εκατ. ευρώ, ενώ για τις ανάγκες του γραφείου του δαπανήθηκαν 2,2 εκατ. ευρώ!

Συμπερασματικά; Λεφτά – πράγματι – υπήρχαν! Όχι όμως για τον λαό!

Αντί να τον στείλει στον εισαγγελέα, τον προειδοποιεί!

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω στοιχεία είναι λογικό να περίμενε κάποιος ότι ο κ. Βενιζέλος θα οδηγούσε μια τόσο σημαντική υπόθεση ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, προκειμένου και ο κ. Παπανδρέου να λογοδοτήσει για τα φερόμενα θαλασσοδάνεια, τις αλόγιστες σπατάλες με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων κλπ.

Αντ' αυτού όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται ότι επέλεξε να παίξει απροκάλυπτα - και μπροστά στα μάτια των Ελλήνων που συνέβαλλε στην οικονομική εξαθλίωση τους δια της εφαρμοζόμενης πολιτικής– ένα πολιτικό παιχνίδι με τίτλο «δώσε μου και δεν θα σε δώσω».

Μετά την διαφοροποίηση του Γιώργου Παπανδρέου το βράδυ της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και τον άγριο καυγά που ακολούθησε στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο κ. Παπανδρέου έχει «εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ», κάνοντας πολλούς να ισχυρίζονται πως εννοούσε τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και το πόρισμα της εταιρείας ορκωτών λογιστών που διενήργησε τον έλεγχο.

Αν η ερμηνεία αυτή αποδειχθεί σωστή, πολιτικά ο χαρακτηρισμός που αρμόζει σε αυτή την κίνηση είναι «προειδοποίηση». Λαϊκά η λέξη που την περιγράφει είναι «εκβιασμός».

Κι όλα αυτά γιατί ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει ότι αν ο φάκελος με το πόρισμα φτάσει στον εισαγγελέα και τα καταγγελλόμενα αποδειχθούν, το ΠΑΣΟΚ διαλύεται – και ουσιαστικά-, ο Παπανδρέου και οι βουλευτές που τον ακολουθούν ρίχνουν την κυβέρνηση και ο ίδιος μένει χωρίς κόμμα να προεδρεύει και χωρίς υπουργική καρέκλα.

Ας ελπίσουμε όλη η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ώστε να μην επαληθευτούν όσοι υποστηρίζουν πως όλα γίνονται για δύο καρέκλες...

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο Βενιζέλος...

Επιμένει ο Παπανδρέου για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι Παπανδρεϊκοί

Επιμένει ο Παπανδρέου: Η δήλωσή μου ισχύει - Εκλογές πάντα θα υπάρχουν

Πού το πάει ο Παπανδρέου

Ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να ρίξει την κυβέρνηση