ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Όλοι δουλεύουν για τους φασίστες

Όλοι δουλεύουν για τους φασίστες

Ζούμε την απόλυτη παρακμή της πολιτικής και των πολιτικών. Άκης, Γιάννος, ΓΑΠ, ΠΑΠΑΚ (Παπακωνσταντίνου) και οι διάφοροι πολιτευτάκηδες που αλλάζουν κόμμα από εκλογές σε εκλογές σαν τα πουκάμισά τους, λίστες, κλεψιές με διάφορους κουμπάρους και ημέτερους έχουν κάνει τον κόσμο να ακούει βουλευτή ή πολιτικό και να φτύνει στον κόρφο του (και ενίοτε να του πετάει γιαούρτια).

Φυσικά αυτά τα ζούμε και τα ξέρουμε πολλά χρόνια τώρα τελευταία. Παρακάτω τι γίνεται όμως. Το παρακάτω είναι άθλιο και σκοτεινό. Όλο αυτό το σάπιο κλίμα στην πολιτική ζωή της χώρας σπρώχνει τον κόσμο στα άκρα. Και δεν εννοώ τα πολιτικά άκρα, που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν πλέον, μετά την σχεδόν αστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και την νουνεχή πορεία του ΚΚΕ. Ενώ τα άκρα της πολιτικής ανωμαλίας. Δηλαδή, το συγκεκριμένο κόμμα γνωστό φασιστικό μόρφωμα που εξυμνεί τον Χίτλερ και τον ναζισμό.

Αν ξέρανε πόση αηδία προκαλεί στο ελληνικό λαό όλη αυτή η λασπομαχία περί την «λίστα Λαγκάρντ» ίσως να υπάρχει και άλλες πολιτικές συμπεριφορές από τις ηγεσίες των κομμάτων. Την ώρα που όλα τα άλλα κράτη που πήραν στα χέρια τους την περίφημη λίστα, πιάσανε τους φοροφυγάδες και μάζεψαν δισεκατομμύρια ευρώ από αυτούς (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία), εμείς το ψάχνουμε και χάνουμε τον καιρό μας αν δίπλα στον Παπακωνσταντίνου πρέπει να κάτσει και ο Βενιζέλος και αν τη «δουλειά» την έκανε ο Διώτης ή ο Παπακωνσταντίνου και άλλες τέτοιες βρώμικες ιστορίες. Περί διαχείρισης της λίστας ουδείς λόγος – πέρα κάποιων ανεπίσημων πληροφοριών για αναζητήσεις των φοροφυγάδων από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ μέσω «λίστας Λαγκάνρτ».

Αυτή είναι μία ακόμα αθλιότητα της πολιτικής στην Ελλάδα. Αντί να ενωθούν όλα τα κόμματα σε ένα κοινό μέτωπο να αποκαλυφθούν οι πλούσιοι φοροκλέφτες, αφού δίνει αυτή τη δυνατότητα η «λίστα Λαγκάρντ», και να μαζέψουμε πέντε δεκάρες κάθονται ο πολιτικοί ηγέτες και τσακώνονται ποιος είναι ο πιο βρώμικος από τον άλλο.

Και φυσικά κάπου στο βάθος του τούνελ οι φασίστες τρίβουν τα χέρια τους.