ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Κόλαση στις εφορίες

Κόλαση στις εφορίες

Σαδιστές ή ηλίθιοι, άσχετοι ή ανίκανοι, ό,τι κι αν είναι οι φωστήρες που ασχολούνται με τα έσοδα του κράτους, έχουν βαλθεί να μας εξοντώσουν όλους.


Ξαφνικά την ώρα που καταθέτουμε τη δήλωσή μας ηλεκτρονικά οι 9 στους 10 καλούνται να πάρουν τα δικαιολογητικά τους όλα και να πάνε ξανά στην εφορία για έλεγχο των όποιων αποδείξεων έχουν στη διάθεσή τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε σε μία τσάντα όλες τις αποδείξεις εσόδων-εξόδων που έχουμε για το 2012 (από τη δήλωση για τις αποδοχές μας στη δουλειά που κάνουμε μέχρι και τις αποδείξεις ψώνιων από τον μπακάλη της γειτονιάς) και να πάμε με όλα αυτά τα χαρτάκια πάλι στην εφορία.

Να περιμένουμε σε μία ουρά ατέλειωτες ώρες μέσα στη ζέστη μέχρι να φτάσουμε μπροστά στον έφορο, ο οποίος εκείνη τη στιγμή πρέπει να ψάξει ένα-ένα τα χαρτιά που θα του πάμε και να απορρίψει ή να εγκρίνει εκείνη τη στιγμή τις αποδείξεις που θα υπολογιστούν για τα λεφτά που πρέπει να πληρώσουμε στην εφορία και μετά από όλο αυτό το βασανιστήριο να περιμένουμε να μας έρθει το εκκαθαριστικό.

Και όλα αυτά ενώ ήδη έχουμε καταθέσει τη φορολογική μας δήλωση. Τώρα πρέπει να πάμε και να περιμένουμε να ψάξει ο τρελαμένος έφορας εκατομμύρια χαρτάκια για τα έσοδα και κυρίως για τα έξοδά μας.

Και όλα αυτά μέσα στον Αύγουστο. Η προθεσμία για να κάνουμε αυτή την κατάθεση των δικαιολογητικών μας στην εφορία λήγει στο τέλος Αυγούστου. Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Είναι τρελοί ή σαδιστές. Γερμανοί ή Έλληνες, οι αρρωστημένοι αυτοί εγκέφαλοι που επιβάλλουν τέτοια μαρτύρια κάθε τόσο στον απελπισμένο Έλληνα φορολογούμενο επιλέγουν κάθε φορά έναν τρόπο εξόντωσής μας για να μας πάρουν τα λεφτά.

Ας πάνε όλοι αυτοί σήμερα μία βόλτα στην κόλαση των εφοριών για να διαπιστώσουν πόσο ηλίθιοι και απάνθρωποι είναι.