ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ο Μανωλιός και τα ρούχα που αλλάζει...

Ο Μανωλιός και τα ρούχα που αλλάζει...

Το «όλον ΠΑΣΟΚ», το παλιό, το ξεφτισμένο, το δοκιμασμένο, το βαθύ, το ρηχό, το εκσυγχρονιστικό, το μπαγιάτικο, εμφανίζεται να υπάρχει πίσω από την πολιτική κίνηση Θεοδωράκη, σύμφωνα με όσα γράφει στα «Νέα» ο καλός και πάντα καλά πληροφορημένος συνάδελφος Γ. Παπαχρήστος.


Τα ονόματα που εμφανίζονται να παίζουν κάποιο ρόλο στην απόφαση του Θεοδωράκη να δημιουργήσει το «Ποτάμι» του (όπως αποκαλύπτει ο Παπαχρήστος) είναι οι Μπίστης, Σημίτης, Άννα Διαμαντοπούλου, ο Τζουμάκας, η Άννυ Ποδηματά, η Σοφία Γιαννακά κ.α.

Δηλαδή το «όλον ΠΑΣΟΚ» κάθε απόχρωσης –από το βαθύ πράσινο μέχρι το λαχανί.

Βέβαια ο ίδιος ο Θεοδωράκης, όταν τον ρωτάει ο Παπαχρήστος τα αρνείται όλα, ακόμη και ότι συνάντησε έστω και μία φορά τον Σημίτη.

Στο ρεπορτάζ λέει ότι η ιστορία αυτή με το Ποτάμι ξεκίνησε ένα βράδυ στην ταβέρνα του Θεοδωράκη «Αλάτσι», όταν εμφανίστηκε ο Μπίστης και μεταξύ ενός γαμοπίλαφου και ενός λαχανοντολμά, έριξε την ιδέα για τον Θεοδωράκη επικεφαλής της Ελιάς ή των 58. Μετά η κουβέντα αυτή συνεχίστηκε σε κάποια παραλία της Άνδρου και τελικά ήρθαν και οι απανταχού φανς του Θεοδωράκη που τον σταμάταγαν στο δρόμο και του έλεγαν να γίνει και αυτός πρόεδρος κόμματος και κάπως έτσι γεννήθηκε το Ποτάμι.

Όλα αυτά δεν τα έχω ζήσει, δεν τα έχω διασταυρώσει, αντιγράφω προφανώς πληροφορίες άλλων και άρα δεν μπορώ να τα διαψεύσω ή επιβεβαιώσω.

Απλά θέλω να πω στο νεοσσό της πολιτικής αρένας, συνάδελφο Θεοδωράκη, «πείσε μας όσο μπορείς πιο γρήγορα ότι δεν είσαι ο πράσινος Μανωλιός που αλλάζει τα ρούχα του και τα βάζει αλλιώς» γιατί δεν έχουμε περιθώρια για μία νέα κοροϊδία και μία νέα ματαίωση ελπίδων.