ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Οι Έλληνες ενός κατώτερου θεού

Οι Έλληνες ενός κατώτερου θεού

Δεν θέλω να σας χαλάσω την καλοκαιρινή ραστώνη σας και τα «μπάνια του λαού». Δεν θέλω να μαυρίσω τα διακοπές σας (όσοι μπορούν να τις κάνουν ακόμα) και δεν τα βλέπω όλα μαύρα γύρω μου (το αντίθετο).


Αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω καλοκαιριάτικα όλους αυτούς τους χιλιάδες πεινασμένους Έλληνες, πολίτες ενός κατώτερου θεού, που κάτω από τον ήλιο περιμένουν στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ στα ενοριακά συσσίτια των εκκλησιών.

Με συγκλονίζουν τα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης:

Το 2009 στα συσσίτια των Μητροπόλεων Νεάπολης και Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης σιτίζονταν 1.500 άτομα. Σήμερα σιτίζονται 7.500.

Στις ενορίες Αγίων Πάντων και Ευαγγελισμού της Θεσσαλονίκης σιτίζονται καθημερινά 1.200 άνθρωποι συνολικά, την ώρα που κλείσανε μόνο στην περιοχή αυτή 150 κοινωνικά παντοπωλεία λόγω καλοκαιρινών διακοπών, απουσιάζουν οι εθελοντές και δεν μπορούν να προσφέρονται οι ανάλογες υπηρεσίες στα παντοπωλεία.

Στα 16 ενοριακά συσσίτια της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης καθημερινά 2.500 άτομα περιμένουν σε ουρές κάτω από τον ήλιο να πάρουν το φαγητό της ημέρας.

Δεν θέλω να σας χαλάσω τις καλοκαιρινές διακοπές σας, αλλά ας μην ξεχνάμε τους ανθρώπους αυτούς, που πληρώνουν άδικα όσα εγκλήματα, πολιτικά και οικονομικά, έγιναν τα τελευταία χρόνια.