FUN TIME

Δέκα τρόποι για να περάσετε καλά στην εξεταστική

Δέκα τρόποι για να περάσετε καλά στην εξεταστική

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να περάσετε καλά στην εξεταστική

Να περάσετε όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα...

Και επειδή αυτό απαιτεί διάβασμα, θα σας παρουσιάσουμε μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να έχετε μικρές ευχάριστες στιγμές που όμως δε θα επηρεάσουν την απόδοσή σας.

1. Οργανώστε για τον εαυτό σας ένα cocktail party με χυμούς φρούτων. Αγοράστε από το μανάβη ζουμερά πολύχρωμα φρούτα –η εποχή προσφέρει άφθονα- βάλτε τα στο μπλέντερ και σερβίρετέ τα σε ένα υπέροχο ποτήρι. Μπορεί να σας φαίνεται ασήμαντο αλλά θα δροσίσει και θα ομορφύνει τη στιγμή του διαβάσματος και θα σας γεμίσει ενέργεια και βιταμίνες που τις έχετε ανάγκη. Συνοδεύεται προαιρετικά από σαγιονάρα και χαβανέζικη βερμούδα.

2. Ψυχοθεραπεία. Όσο και να σας φαίνεται παράξενο η εξεταστική είναι η ιδανική περίοδος για να αρχίστε να κρατάτε ημερολόγιο. Τα συναισθήματα, με το στρες γίνονται πιο έντονα και γινόμαστε πιο ευαίσθητοι στα εξωτερικά ερεθίσματα. Βγάλτε τα από μέσα σας, καταγράψτε τα και αμέσως θα νιώσετε πιο δυνατοί και συνειδητοποιημένοι. Στο τέλος της εξεταστικής που θα έχετε ξελαμπικάρει, μπορείτε να ανατρέξετε στα απομνημονεύματά σας και να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας.

3. Αποφύγετε την τηλεόραση. Μπορείτε εύκολα να παρασυρθείτε και να κάψετε τον εγκέφαλό σας παρακολουθώντας μεσημεριανά και σαπουνόπερες. Αν θέλετε να ξεκουράσετε το μυαλό σας προτιμήστε dvd με εύπεπτες ρομαντικές κομεντί και περιπέτειες.

4. Ξεκινήστε γιόγκα και ρέικι. Θα δείτε τρομερές διαφορές στην ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης και στη διατήρηση της ψυχικής ισορροπίας.

5. Μοιραστείτε τον πόνο σας με τους όσους περνάνε τα ίδια με εσάς. Μιλήστε στο τηλέφωνο, στο facebook, ε, βγείτε και για κανένα καφεδάκι. Θα καταλάβετε ότι δεν είστε μόνοι σας.

6. Εκτονώστε τη συσσωρευμένη ενέργεια. Τραγουδήστε, χορέψτε, ουρλιάξτε, κρεμάστε και ένα μπασκετίνο πάνω από το κούφωμα της πόρτας και... καρφώστε το άγχος σας.

7. Αν διαβάζετε με παρέα, στο διάλειμμα παίξτε ένα παιχνίδι (τάβλι, σκάκι, μονόπολη, sudoku challenge). Αποφύγετε χαρτοπαιξίες, γιατί ως γνωστό μια παρτίδα μπιρίμπα μπορεί να σας ξημερώσει.

8. Αποφύγετε τα δράματα... είναι περίοδος που απαιτείται περισυλλογή και αυτοσυγκέντρωση. Αναβάλλετε χωρισμούς, παρεξηγήσεις και καυγάδες για μετά από ένα μήνα.

9. Καταδεχτείτε τη βοήθεια των γονιών σας. Το ξέρω ότι σας πιάνει μια μανία στα δύσκολα να μη θέλετε να δείτε κανέναν, να σας αφήσουν σε ησυχία. Όμως να θυμάστε, όσο και να σκυλιάζετε, ένας φρεσκοστυμένος χυμός πορτοκάλι από τα χέρια της μανούλας ή ένα δέμα με θρεπτικά καλούδια, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

10. Τέλος, οτιδήποτε μπορεί να σας δίνει χαρά υπό normal συνθήκες, προσπαθήστε να το εφαρμόσετε και τώρα. Μπορεί να είναι σε μικρότερο βαθμό, αλλά θα πάρετε μια γεύση.