FUN TIME

Ένα σπίτι που σίγουρα θα ήθελες να επισκεφθείς (pics)

Ένα σπίτι που σίγουρα θα ήθελες να επισκεφθείς  (pics)

Το σπίτι που θα δεις παρακάτω, είναι ένα από τα πιο «ψηλά» σπίτια του πλανήτη. Χτισμένο σε υψόμετρο 8.300 ποδιών, το σπίτι φιλοξενεί όποιον καταφέρει να χτυπήσει την πόρτα του.

Ποιο είναι το τίμημα όμως που πρέπει να πληρώσει; Μα φυσικά να καταφέρει να φτάσει σε αυτό, με τα πόδια του. Βρίσκεται στις Ιουλιανές Άλπεις. Η οικογένεια του εκλιπόντος ορειβάτη, Luca Vuerich ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2010 σε χιονοστιβάδα, αποφάσισε να χτίσει το σπίτι αυτό προς τιμήν του.

Την ανέγερσή του – η οποία διήρκησε μόλις μια μέρα- ανέλαβαν ειδικοί εργάτες και φίλοι του εκλιπόντος, ενώ το προκατασκευαμένο σπίτι μεταφέρθηκε σε κομμάτια με ελικόπτερο.

Ο έξυπνος σχεδιασμός του επιτρέπει στο χιόνι να γλιστράει τόσο από τη σκεπή, όσο και από τα άλλα μέρη του σπιτιού, προκειμένου να υπάρχει πάντα καθαρή ορατότητα.

Πάντως, για τους όχι και τόσο τολμηρούς που θέλουν να επισκεφθούν το βουνό, υπάρχουν και άλλα νέα. Αν βαριούνται να αναρριχηθούν μέχρι εκεί, υπάρχουν ξενώνες και ξενοδοχεία στην περιοχή, σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Όμως, περά από το γεγονός πως θα πρέπει να πληρώσουν για τη διαμονή τους, θα χάσουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη περιπέτεια...