ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό σχολείο Φλόριντα! Αντί για μέτρα κατά της οπλοφορίας προτείνουν να οπλοφορούν οι δάσκαλοι!

Μακελειό σχολείο Φλόριντα! Αντί για μέτρα κατά της οπλοφορίας προτείνουν να οπλοφορούν οι δάσκαλοι!

Φλόριντα - Όλες οι ειδήσεις:Η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Μπέτσι Ντεβός δήλωσε ότι τα σχολεία έχουν την «επιλογή» οι δάσκαλοί τους να οπλοφορούν, χωρίς ωστόσο να τοποθετηθεί για το εάν η ίδια πιστεύει ότι ο οπλισμένος δάσκαλος είναι μια καλή ιδέα. «Νομίζω ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει μέρος μιας ευρύτερης και πιο θαρραλέας συζήτησης για το πώς μπορούμε να αποφύγουμε αυτά τα πράγματα», τόνισε.

Σε δηλώσεις της μετά τον θάνατο 14 μαθητών και τριών μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντα, από τα πυρά ενός 19χρονου πρώην μαθητή του, η Ντεβός είπε ότι κάθε πολιτεία και κάθε πόλη χωριστά θα πρέπει να αποφασίσει αν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων τους θα πρέπει να εκπαιδευτούν στη χρήση όπλων.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει όλες οι πολιτείες να εξετάσουν και να διαχειριστούν», δήλωσε στον Χιού Χιούιτ, οικοδεσπότη της ραδιοφωνικής εκπομπής και τακτικό πολιτικό σχολιαστή στα δίκτυα MSNBC και CNN.

«Έχουν σαφώς την ευκαιρία και την επιλογή να το κάνουν αυτό και υπάρχουν διαφορές ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτείες προσεγγίζουν το θέμα».

Σε σχέση με όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής για τον 19χρονο που άνοιξε πυρ στο σχολείο της Φλόριντα, η Ντεβός είπε: "Νομίζω ότι το θέμα πρέπει να είναι μέρος της ευρύτερης συζήτησης για το πώς μπορούμε να αποφύγουμε αυτά τα πράγματα στο μέλλον και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι όταν το παιδί μου, το παιδί σας που πηγαίνουν στο σχολείο το πρωί, πηγαίνουν σε ένα ασφαλές και εκπαιδευτικό περιβάλλον και θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους έτσι ώστε να αισθάνονται ενθουσιασμό».

Όταν ο Χιούιτ τη ρώτησε πιεστικά αν η ίδια υποστηρίζει την οπλοφορία των δασκάλων, με την προϋπόθεση ότι είναι αυστηρά εκπαιδευμένοι και υποβάλλονται σε ελέγχους για την υγεία τους, η Ντεβός απάντησε:

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα θέμα που οι κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίσουν και έχω δει προσεγγίσεις σε διάφορες πόλεις με διαφορετικούς τρόπους. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει σε τοπικό και σε πολιτειακό επίπεδο. Οι κοινότητες πρέπει να μοιράζονται τις βέλτιστες πρακτικές και τα αποτελέσματα από τα βήματα που λαμβάνουν για να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά έχουν ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο φοιτούν».

Η Ντεβός είπε ότι είναι «συντετριμμένη» από το μακελειό της Τετάρτης και ότι έχουν σημειωθεί «πάρα πολλά παρόμοια περιστατικά».

Ο δράστης του μακελειού Νίκολας Κρουζ κατηγορείται για 17 ανθρωποκτονίες στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας.

Πηγή: The Independent US, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις