Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Δέχομαι εισηγήσεις να αναλάβω πρωτοβουλίες στο ΠΑΣΟΚ (video)

Newsbomb

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την έξοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου και για τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου στο Kρήτη TV.

Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν τον στήριξε μετά τα όσα συνέβησαν στις Κάννες και ότι συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησής του.

Με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανενοποίησης του χώρου.

«Σήμερα, με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δέχομαι ερωτήματα να ηγηθώ πρωτοβουλιών. Δεν είναι ευχάριστο ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού να είναι κατακερματισμένος. Θεωρώ ότι η επανενοποίηση είναι απαραίτητη. Δεν είναι όμως θέμα προσώπων. Είναι θέμα αρχών», τόνισε.

Ο πρώην πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του και κατά του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι «πέταξε την μπάλα στην κυβέρνηση με δύσκολους όρους» και πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ότι το ΚΙΔΗΣΟ «βάζει πλάτη» στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάει με σοβαρές προτάσεις στο Eurogroup και την κάλεσε να πει ότι δεν θα μπορέσει να εφαρμόσεις ακριβώς ή ένα πολύ μεγάλο μέρος των όσων υποσχέθηκε προεκλογικά.