FUN TIME

Τρίγωνο των Βερμούδων: Λύθηκε το μυστήριο; Τι απαντά επιστήμονας (vid)

Τρίγωνο των Βερμούδων: Λύθηκε το μυστήριο; Τι απαντά επιστήμονας (vid)

Εδώ και πολλές δεκαετίες, οι επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν μία εξήγηση για το... περιβόητο «Τρίγωνο των Βερμούδων»

Εξωγήινοι, η ενέργεια από τη χαμένη Ατλαντίδα ή ο μεγαλύτερος μύθος στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία;

Η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Βερμούδων, Φλόριντα και Πουέρτο Ρίκο αποκαλείται συχνά και ως το «Τρίγωνο του Διαβόλου». Η περιοχή εδώ και 70 χρόνια συνοδεύεται από μια... αρνητική φήμη εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εξαφανίσεων πλοίων και αεροσκαφών.

Ωστόσο, ένας επιστήμονας ισχυρίζεται πως έχει «λύσει» το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων ή μάλλον υποστηρίζει πως δεν απαιτείται καν λύση αφού δεν υπήρξε ποτέ κανέναν μυστήριο.

Ο Karl Kruszelnicki, του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ παρουσιάζει μια πολύ απλή εξήγηση που καταρρίπτει τις θεωρίες συνωμοσίας.

Όπως εξηγεί, σύμφωνα με τον Independent o μοναδικός λόγος για τον οποίο τόσα πολλά πλοία και αεροπλάνα εξαφανίζονται στην συγκεκριμένη περιοχή και ενώ πλέουν εντός αυτού του νοητού Τριγώνου, δεν είναι ούτε υπερφυσικός, ούτε έχει καμία σχέση με τη χαμένη Ατλαντίδα ή τα μαγνητικά πεδία και του εξωγήινους.

Τα πλοία και τα αεροσκάφη εξαφανίζονται εξαιτίας ανθρώπινων λαθών κατά τον χειρισμό, εξαιτίας λάθος εκτιμήσεων, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Όπως δηλαδή συμβαίνει και με όλα τα άλλα πλοία και αεροσκάφη που χάνονται ανά τον κόσμο. Μάλιστα, η αιτία που ο αριθμός των εξαφανίσεων είναι μεγαλύτερος στην συγκεκριμένη περιοχή έχει να κάνει με ένα πολύ απλό δεδομένο: πρόκειται για μια τεράστια έκταση 700.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, την οποία διασχίζει ένας πολύ μεγάλος -και μάλιστα μεγαλύτερος συγκριτικά με άλλες περιοχές- αριθμός πλοίων και αεροσκαφών.

«Είναι κοντά στον Ισημερινό, κοντά σε ένα πλούσιο μέρος του κόσμου και έτσι κατά συνέπεια η κίνηση είναι μεγάλη» ανέφερε. Πρόσθεσε μάλιστα πως εάν συγκρίνουμε τον συνολικό αριθμό πλοίων και αεροσκαφών που έχουν εξαφανιστεί και τον αριθμό αυτών που «χάθηκαν» διασχίζοντας την συγκεκριμένη περιοχή, θα διαπιστώσουμε πως δεν υπάρχει τίποτε το ασυνήθιστο.

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις