ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παν Πρωτάθλημα Ράλλυ: 48o Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Επτά ημέρες πριν τη εκκίνηση

Παν Πρωτάθλημα Ράλλυ: 48o Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Επτά ημέρες πριν τη εκκίνηση

Επτά ημέρες μένουν ως την εκκίνησή του το 48ο Ράλλυ Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ισάριθμες ημέρες θα πρέπει να περιμένει η πόλη μέχρι το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου για να ακουστούν οι ήχοι των αγωνιστικών αυτοκινήτων την στιγμή που θα ανεβαίνουν, την ράμπα εκκίνησης στην Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. Λίγο πριν θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς ο τεχνικός και διοικητικός έλεγχος οχημάτων και πληρωμάτων.

Έχει προηγηθεί και προετοιμάσει το έδαφος η έκθεση ιστορικών αγωνιστικών αυτοκινήτων η οποία λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 14, με την οργάνωση του Α.Ο.Θ, της Δ.Ε.Θ και υπό την αιγίδα του Hellenic Motor Museum. Εκεί την Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου χειροκροτήθηκαν και τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες οι βετεράνοι οδηγοί αγώνων για την συνεισφορά τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.


Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. Περισσότεροι από 120 της οργανωτικής επιτροπής, περίπου 100 αθλητές που συμμετέχουν, τα 400 μέλη των ομάδων τους, τα ΜΜΕ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, οι υπόλοιποι Δήμοι, η Τροχαία, η Πυροσβεστική, τα Ασθενοφόρα, τα Γερανοφόρα και χιλιάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, βρίσκονται στην αφετηρία, το service park, τις ειδικές διαδρομές και τον τερματισμό.

Είναι έτοιμοι να βοηθήσουν, διοργανώσουν, εξυπηρετήσουν, χρονομετρήσουν, δημοσιοποιήσουν, διασφαλίσουν και χειροκροτήσουν τους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τα πληρώματα που τιμούν με την συμμετοχή τους το 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Το πρώτο αγωνιστικό ξεκινά την προσπάθειά του στην ειδική διαδρομή «Πετροκέρασα», ακολουθούν τα υπόλοιπα μετατρέποντας τον ενθουσιασμό ενίοτε σε αγωνία καθώς οι χρόνοι αρχίζουν να «φανερώνονται» στην ιστοσελίδα www.omae-epa-live.gr

Όσο εκκινούν και τα τελευταία πληρώματα στην πρώτη ειδική είναι έτοιμη να εκκινήσει η δεύτερη διαδρομή η οποία αριθμεί 28 χιλιόμετρα, ακούει στο όνομα «Χολομώντας» και είναι εξ’ ορισμού αυτή που εμπνέει αν μην τι άλλο σεβασμό. Έχει την αρχή της έξω από το χωρίο Παλαιόχωρα και τον τερματισμό λίγο πριν την Αρναία, όπου και θα πραγματοποιηθεί η ανασυγκρότηση και το πρώτο σέρβις των αγωνιστικών.

Ακολουθεί η μικρή εδική διαδρομή των 8 χλμ. «Παλαιόκαστρο» η οποία εκκινεί μετά το ομώνυμο χωριό με φορά προς Πολύγυρο, τερματίζοντας λίγο έξω από αυτόν. Επιστροφή στην αφετηρία της ειδικής διαδρομής «Χολομώντας» για το δεύτερο πέρασμα και μετά το δεύτερο και τελευταίο σέρβις του αγώνα.

Η τελική ευθεία αποτελείται από την πέμπτη στην σειρά ειδική διαδρομή «Παλαιόκαστρο» και την τελευταία του αγώνα το γνωστό και γεμάτο θεατές «Λιβάδι».

Εντωμεταξύ στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. η αγωνία είναι μεγάλη, φίλοι, συνεργάτες και συγγενείς των πληρωμάτων μαζεύονται στην ράμπα τερματισμού για να χειροκροτήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Εκατοντάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που δεν μπόρεσαν να ανέβουν στο βουνό, αναμένουν τα αγωνιστικά με ανυπομονησία έχοντας έτοιμες τις φωτογραφικές μηχανές για ένα στιγμιότυπο δίπλα σε αυτά.

Τα πληρώματα τερμάτισαν και στην ράμπα καλούνται οι νικητές των κατηγοριών αλλά και οι επίσημοι προσκεκλημένοι για την απονομή των κυπέλλων. Είναι Κυριακή απόγευμα και άλλος ένας αγώνας υψηλών προδιαγραφών με την υπογραφή του Α.Ο.Θ. έλαβε τέλος.

Ο Α.Ο.Θ. ευχαριστεί, έχοντας πλήρη γνώση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν όλοι αυτήν την εποχή, την αμέριστη συμπαράσταση των παρακάτω υποστηρικτών:
Την Helexpo – Δ.Ε.Θ., την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Θέρμης, Πολυγύρου, Χορτιάτη – Πυλαία, Αριστοτέλη, το Hellenic Motor Museum, τις εταιρίες BMW Τρικαλιώτης Α.Ε., Μασούτης Α.Ε., BIRRA PEJA, Hellas Service, Kamzelis, Baxevanakis, Stepmat καθώς επίσης και τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, τους Έλληνες Διασώστες αλλά και την RedFish. Τέλος ένα ευχαριστώ σε όλα τα Μ.Μ.Ε. που προβάλουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Σχετικές ειδήσεις