ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εnduro στο Λουτράκι

Εnduro στο Λουτράκι
Ένας πρωτοποριακός θεσμός κυπέλλου enduro ξεκινά από το Λουτράκι την Κυριακή 13 Μαρτίου...

Ένας πρωτοποριακός θεσμός κυπέλλου enduro ξεκινά από το Λουτράκι την Κυριακή 13 Μαρτίου.

Η Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας Ελλάδας διοργανώνει για φέτος ένα νέο κύπελλο, το οποίο περιλαμβάνει τρεις αγώνες: Ο πρώτος στο Λουτράκι στις 13 Μάρτιου (τον οποίο διοργανώνει το τοπικό αθλητικό σωματείο ΜΟ.Λ.Π.), ο δεύτερος τον Απρίλιο στο Καπανδρίτι και ο τρίτος αγώνας στο Ξυλόκαστρο τον Νοέμβριο.

Σκοπός αυτού του κυπέλλου enduro είναι να εισάγει νέους αθλητές στους αγώνες γι αυτό η διάρκεια του θα είναι περίπου 3 ώρες με τρεις ειδικές διαδρομές και η συμμετοχή του αγώνα θα είναι μονό 35€. Θα υπάρχει και κατηγορία «champion» για τους αναβάτες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελλάδος.

Η διαδρομή θα είναι κλειστή κυκλική, βατή για όλες τις κατηγορίες οδηγών, συνολικής διάρκειας 45-60’ λεπτών επαναλαμβανόμενη 3 φορές.Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 35€.
Οι κατηγορίες που θα αγωνιστούν είναι οι εξής:
1. Enduro Junior Αναβάτες από 16 έως 23 συμπληρωμένα έτη με μοτοσικλέτες έως 450cc 2T 4T.
2. Κύπελλο Enduro Οpen B Ανεξαρτήτου κυβισµού και τύπου μοτοσικλέτας έως 700cc δίχρονες τετράχρονες για αναβάτες άνω των 40 ετών.
3. Κύπελλο Enduro Open A Ανεξαρτήτου κυβισμού και τύπου μοτοσικλέτας έως 700cc δίχρονες τετράχρονες για αναβάτες από 24 ετών έως 39 (συμπληρωμένα έτη ).
4. Κύπελλο Enduro Champion: Ανεξαρτήτου κυβισμού και τύπου μοτοσικλέτας έως 700cc δίχρονες τετράχρονες για αγωνιζόμενους που τρέχουν ή έχουν τρέξει σε χωμάτινους αγώνες οποιουδήποτε πρωταθλήματος ή κυπέλλου μοτοσικλέτας τα τελευταία 3 έτη .
Για να προσμετρήσει κάθε κατηγορία πρέπει να εκκινήσουν τουλάχιστον (5) αναβάτες.

Για το Κύπελλο θα μετρήσουν οι παρακάτω (3) αγωνιστικές συναντήσεις που ορίζονται στο αγωνιστικό ημερολόγιο της ΟΜΕ 2011:
1. Λουτράκι 13 Μαρτίου 2011.
2. Αττική 17 Απριλίου 2011.
3. Ξυλόκαστρο 20 Νοεμβρίου 2011.

onsports.gr