ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Salone del Mobile 2015: MINI, Jaime Hayon και το Urban Perspectives

Salone del Mobile 2015: MINI, Jaime Hayon και το Urban Perspectives

Η MINI και ο Jaime Hayon παρουσιάζουν το installation «Urban Perspectives». Ένα φανταστικό installation για το μέλλον της αστικής μετακίνησης.

Εν όψει του φετινού Salone del Mobile, η MINI συνεργάστηκε με τον Ισπανό σχεδιαστή και καλλιτέχνη Jaime Hayon για τη δημιουργία ενός installation που αποτυπώνει μία οραματική αστική μετακίνηση με τη μορφή ενός φανταστικού κόσμου.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το MINI Citysurfer concept, ένα ευέλικτο ηλεκτρικό πατίνι που αντιπροσωπεύει έναν πιο έξυπνο και εξατομικευμένο τρόπο περιήγησης στην πόλη. Για τον Jaime Hayon αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για ένα φανταστικό ταξίδι σε μία σύγχρονη μεγαλούπολη για την οποία δημιουργεί δύο εκδόσεις του MINI Citysurfer concept. Οι επισκέπτες οδηγούνται μέσα από εικονικά μονοπάτια και απολαυστικές διαδρομές σε έναν σουρεαλιστικό κόσμο όπου προβάλλεται το μέλλον της μετακίνησης με μία εντυπωσιακή αισθητική προσέγγιση:

«Θέλησα να δημιουργήσω μία απίστευτη και έντονη βιωματική εμπειρία που τιμά τις προηγμένες σχεδιαστικές εξελίξεις της ΜΙΝΙ για τη μελλοντική μετακίνηση», σχολιάζει ο Jaime Hayon για το όραμά του, που ξεπερνά και το πιο ακραίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Βλέπει το installation του σαν μία συνεργατική διαδικασία σχεδίασης με πρωτοποριακά υλικά και υψηλή ποιότητα. Για την ενσάρκωση της ιδέας ο Hayon συνεργάζεται στενά με την MIN Design Team και εξειδικευμένους τεχνίτες.

Το «Jaime Hayon Urban Perspectives for MINI» αποτελεί ένα ακόμα αξιόλογο έργο - αποτέλεσμα συνεχούς δημιουργικού διαλόγου της ΜΙΝΙ με κορυφαίους διεθνείς σχεδιαστές. «Για εμάς, η συνεργασία με δημιουργικούς σχεδιαστές διαφόρων σχολών είναι ένα σημαντικό μέσο που μας επιτρέπει να βλέπουμε την αυτοκινητιστική σχεδίαση από μία διαφορετική οπτική», δήλωσε ο Anders Warming, Επικεφαλής Σχεδίασης MINI. «Ο Jaime Hayon διαθέτει γνήσια εφευρετικότητα και χρησιμοποιεί μία ενδιαφέρουσα αντισυμβατική σχεδιαστική φιλοσοφία».

Στην εικονική ζούγκλα της πόλης του Jaime Hayon, η τεχνολογική πρόοδος είναι λαμπερή και πολύχρωμη: Ο σχεδιαστής έχει οραματιστεί ένα δρόμο από μάρμαρο Carrara πλαισιωμένο από λαμπερούς μπλε πυλώνες, ενώ αστραφτερές μπρούτζινες λάμπες δείχνουν το δρόμο προς ένα φανταστικό προορισμό. Αξεσουάρ ειδικά εξελιγμένα για το installation, όπως ένα κράνος – κάτι μεταξύ high-tech αντικειμένου και μάσκας – και ένα μπουφάν, ομοίως σχεδιασμένο από τον Hayon, συμβολίζουν τον φανταστικό κόσμο στον οποίο ο Ισπανός σχεδιαστής καταργεί τις συνήθεις προοπτικές. Είναι απαραίτητα σύνεργα για το δυναμικό του ταξίδι στο μέλλον το οποίο ο Hayon οραματίζεται παίζοντας με τη λειτουργικότητα, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Η εγκατάσταση 'Jaime Hayon Urban Perspectives for MINI' θα εκτίθεται από 14 έως 19 Απριλίου 2015 στο Laboratorio Bergognone στην Via Bergognone 26 στο πλαίσιο του Salone del Mobile στο Μιλάνο.

Σχετικές ειδήσεις