ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

R.O.C: Πρωταθλητής των Πρωταθλητών ο David Coulthard

R.O.C: Πρωταθλητής των Πρωταθλητών ο David Coulthard

Δεν πήρε Παγκόσμιο Τίτλο όσο αγωνιζόταν στην Formula 1, αλλά μόλις σταμάτησε τους αγώνες έγινε ο μεγάλος νικητής του Race of Champions 2014, που έγινε στα Barbados.

Με 13 νίκες στην καριέρα του σε 14 ενεργά χρόνια της F1, 246 εκκινήσεις σε Grand Prix και συμμετοχές με τις ομάδες Williams, McLaren και Red Bull ο David Coulthard χρειαζόταν ένα πρωτάθλημα οδηγών για να είναι υπερεπιτυχημένος οδηγός στην F1.

Όμως ο 43χρονος Σκωτσέζος πέτυχε μία ανώτερη διάκριση
τώρα που έχει κρεμάσει το κράνος. Κατάφερε να γίνει ο πρωταθλητής των πρωταθλητών. Ο Coulthard ήταν ο μεγάλος νικητής του Race of Champions του 2014 νικώντας τον αναπληρωματικό οδηγό της Mercedes, Pascal Wehrlein στον τελικό.

Παραδοσιακά κάθε χρόνο, με εξαίρεση το 2013, το ROC ρίχνει την αγωνιστική αυλαία της χρονιάς. Έτσι και φέτος μεγάλα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μαζεύτηκαν στα Barbados και πρόσφεραν σπουδαίο θέαμα.

Οι οδηγοί έπρεπε να αγωνιστούν με διάφορα αγωνιστικά οχήματα, όπως το Ariel Atom Cup, το EuroNASCAR, το ROC Buggy, Audi R8 LM και τα Stadium Super Trucks (η θεαματική έκπληξη του θεσμού).

Ο Coulthard ήταν ο μεγάλος νικητής σε αυτή τη διαδρομή αλλά τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Esteban Ocon. Ο νεαρός πρωταθλητής της EuroF3 ήταν ο ταχύτερος οδηγός στα Barbados για μόλις μερικά χιλιοστά μπροστά από τον Tom Kristensen.

Εκτός από τον μεγάλο τελικό της Κυριακής υπήρχε και η μάχη των εθνών το Σάββατο. Εκεί οι Tom Kristensen και Petter Solberg πήρα τη νίκη για τους Σκανδιναβούς νικώντας τους Βρετανούς, David Coulthard και Susie Wolff.

Σχετικές ειδήσεις