FUN TIME

Φαγητό με... τσάι! Και όμως είναι το νέο trand!

Φαγητό με... τσάι! Και όμως είναι το νέο trand!

Η ολοένα αυξανόμενη τάση των καιρών για υγιεινό lifestyle σημαίνει ότι πολλοί ψάχνουν για πιο ελαφριά ποτά και ροφήματα χωρίς αλκοόλ για να συνοδέψουν το γεύμα τους. Το τσάι τους δίνει τη λύση!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο... ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΜΠΕΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ!

Στη μόδα πλέον είναι μόνο prosecco και ιδιαίτερα κοκτέιλ... Ξεκίνησε από το εξωτερικό αλλά η νέα τάση μίας γαστρονομικής μόδας λαμβάνει χώρα και στην Ελλάδα! Και μάλιστα, με πολλούς υποστηρικτές...Σε αυτή τη μόδα «θέση» δεν έχει το αλκοόλ ως συνοδευτικό του φαγητού, αλλά ροφήματα όπως το... τσάι!

Στο Λονδίνο, για παράδειγμα, μερικά από τα πιο παραδοσιακά καλά εστιατόρια ακολουθούν το δρόμο της γαστρονομικής εμπειρίας χωρίς αλκοόλ, ταιριάζοντας το φαγητό με τσάι, στα λεγόμενα food-tea pairings. Ένα τέτοιο εστιατόριο είναι και το βραβευμένο με αστέρι Michelin, Fera at Claridge’s.

ΦΑΓΗΤΟ 1

Το σημαντικό είναι, όμως, ότι δεν σερβίρεται οποιοδήποτε τσάι. Η διαδικασία ξεκινά βουτώντας για σύντομο χρονικό διάστημα τα φύλλα σε ζεστό νερό, αφήνοντάς τα να ανοίξουν και έπειτα μεταφέροντάς τα σε μεταλλικό νερό θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Το τσάι δεν σερβίρεται σε κούπα, αλλά σερβίρεται από φιάλες κρασιού σε ποτήρια κρασιού, έτσι ώστε να δείχνει πιο ταιριαστό στο περιβάλλον και το φαγητό των εστιατορίων.

ΦΑΓΗΤΟ 2

Οι λόγοι που ξεκίνησε αυτή η τάση και αυξήθηκε η επιθυμία για γεύματα χωρίς αλκοόλ, είναι αφενός η υγιεινή χροιά που θέλουν πολλοί να δώσουν στο γεύμα τους, αφετέρου, όμως, υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι πελάτες που επισκέπτονται καλά εστιατόρια του εξωτερικού και δεν καταναλώνουν αλκοόλ.

Το Club Gascon προσφέρει pairings με τσάι από την αρχή της χρονιάς και τώρα οι πωλήσεις του στο τσάι έχουν αυξηθεί κατά 400%. Πλέον, τα νέα κυκλοφόρησαν και έχει δημιουργηθεί νέο κύμα πελατών που αναζητά τσάι με το φαγητό του, με πολλούς να είναι Ιάπωνες ή Κινέζοι.