FUN TIME

Θεσσαλονίκη: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο για το χαράτσι

Θεσσαλονίκη: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο για το χαράτσι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν πολίτες την ώρα, μάλιστα, που είναι σε εξέλιξη δημοτικό συμβούλιο.

Δεκάδες πολίτες έχοντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα έχουν πλημμυρίσει την αίθουσα που πραγματοποιείται το δημοτικό συμβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για την καταβολή του ειδικούς τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος, Γ. Μπουτάρης, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα πως οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν το χαράτσι.

Ωστόσο, τόνισε πως «είναι απαράδεκτο ένα κράτος διαλυμένο χωρίς εισπρακτικό μηχανισμό να επιβάλλει ένα χαράτσι επί της ακίνητης περιουσίας και να κόβει το ρεύμα γιατί ο άλλος δεν έχει να πληρώσει. Το μέτρο αυτό θα λήξει στις 2 Δεκεμβρίου που είναι η εκδίκαση των μέτρων».

«Η δουλειά της αυτοδιοίκησης δεν είναι να ρίχνει κυβερνήσεις. Ο δήμος δεν μπορεί να υιοθετεί απόψεις που εκφεύγουν της νομιμότητας. Ποτέ ιστορικά η ανομία δεν ωφέλησε τους φτωχούς. Ο δήμος δεν μπορεί να πει δεν πληρώνω. Για να είναι αξιόπιστος πρέπει να κόψει το λαιμό του και να πληρώσει», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Πηγή: thousandnews.gr