ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβεία Εmmy: Αναβάλλονται εξαιτίας της απεργίας σεναριογράφων και ηθοποιών

Βραβεία Εmmy
Στον αέρα η διοργάνωση λόγω της ιστορικής απεργίας ηθοποιών και σεναριογράφων του Χόλιγουντ
AP

Η τελετή απονομής των βραβείων Emmy ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Σεπτεμβρίου. 

Τα Βραβεία Emmy αναβάλλονται για πρώτη φορά εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες καθώς συνεχίζονται οι απεργίες σεναριογράφων και ηθοποιών του Χόλιγουντ.

Η τελετή απονομής των βραβείων είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί στο Fox στις 18 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, χωρίς ηθοποιούς να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί ή να παραλάβουν το βραβεί τους, κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τη διεξαγωγή της τελετής σε άλλη ημερομηνία, οπότε θα λέγαμε πως τα Emmy αναβάλλονται μέχρι... νεωτέρας. Στο μεταξύ η Ακαδημία των βραβείων και το Fox συζητούν για τον αναπρογραμματισμό της εκδήλωσης με διάφορες ημερομηνίες να πέφτουν στο τραπέζι. Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη αναβολή για τα Emmy μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Η ιστορική απεργία στο Χόλιγουντ

Οι ηθοποιοί ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν στη συνεχιζόμενη απεργία των σεναριογράφων στο μεγαλύτερο «λουκέτο» της βιομηχανίας εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια. Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν ηχηρά ονόματα, όπως οι Τζέιμι Λι Κέρτις και Σίνθια Νίξον.

Βασικό αίτημα των ηθοποιών είναι οι κολοσσοί του streaming να συμφωνήσουν σε μια δικαιότερη κατανομή των κερδών και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το σωματείο - επίσημα γνωστό ως Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists, ή SAG-AFTRA - θέλει επίσης μια εγγύηση ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τα πρόσωπα και οι φωνές που δημιουργούνται από υπολογιστή δεν θα χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν τους ηθοποιούς.

Μία ξεχωριστή απεργία των 11.500 μελών του Writers Guild of America που απαιτούν καλύτερες συνθήκες αμοιβής και εργασίας έχει ξεκινήσει από τις 2 Μαΐου.

Η «διπλή απεργία» και από τα δύο συνδικάτα είναι η πρώτη από το 1960, όταν η SAG είχε επικεφαλής τον ηθοποιό Ρόναλντ Ρίγκαν, πολύ πριν μπει στην πολιτική και γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Η τελευταία απεργία των ηθοποιών έγινε το 1980.

Η μεγάλη αυτή απεργία έχει καθυστερήσει σημαντικά τις παραγωγές του Χόλιγουντ, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει σχετικά με τις διοργανώσεις κινηματογραφικών βραβείων.

Διαβάστε επίσης

Τομ Κρουζ: Στο πλευρό των συναδέλφων του ηθοποιών που απεργούν - Τι είπε στην ομιλία του

Παραλύει το Χόλιγουντ από την απεργία των ηθοποιών - Διαδήλωση μπροστά από το κτίριο του Netflix

Ιστορική απεργία στο Χόλιγουντ – Απέχουν από την εργασία τους 160.000 ηθοποιοί και σεναριογράφοι

Xόλιγουντ: Η τηλεοπτική «νταντά» τα βάζει με τα μεγάλα στούντιο -«Δεν υπάρχετε χωρίς τους ηθοποιούς»

«Παγώνει» το Χόλιγουντ: Ιστορική απεργία ηθοποιών και σεναριογράφων λόγω του streaming και του ΑΙ

Χόλιγουντ: Οι ηθοποιοί ετοιμάζονται να κατέβουν σε απεργία - Πρωτοστάτες οι σεναριογράφοι