ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου το νέο LG G4

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου το νέο LG G4

Στις αρχές Ιουνίου και με τιμή 769 ευρώ θα ξεκινήσει να διατίθεται στην ελληνική αγορά το G4, η νέα "ναυαρχίδα" της LG Electronics στο χώρο των smartphones. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει μόνο η έκδοση με κάλυψη στην πίσω πλευρά από αυθεντικό δέρμα.

Του Δημήτρη Μαλλά

Το νέο G4 μοιάζει αρκετά με το G3, όντας πάντως πολύ βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχο του. Κατ' αρχήν, η οθόνη παραμένει μεν στις 5,5 ίντσες, αλλά η LG επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη νέα IPS Quantum Display της κορεατικής εταιρείας που προσφέρει 20% καλύτερη αναπαραγωγή χρωμάτων, 25% βελτίωση της φωτεινότητας και 50% μεγαλύτερη αντίθεση. Ο επεξεργαστής, επίσης, είναι καινούριος, καθώς πρόκειται για τον Snapdragon 808 της Qualcomm, ο οποίος βασίζεται σε 64-bit αρχιτεκτονική και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα γρήγορος. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής, σύμφωνα με την Qualcomm, προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις όσον αφορά την αντοχή της μπαταρίας με την LG να κάνει λόγο για +20% αντοχή σε σχέση με το G3.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως η βασική έκδοση θα έχει 3 GB μνήμης και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 32 GB, επεκτάσιμος μέσω κάρτας microSD.

Βελτιωμένο είναι και το κομμάτι της φωτογραφίας. Η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 8 megapixel, ενώ η οπίσθια ανεβαίνει στα 16 megapixel. Η σημαντική διαφορά είναι, όμως, η ύπαρξη φακού με διάφραγμα F1.8 που επιτρέπει σε 80% περισσότερο φως να φθάνει στον αισθητήρα εικόνα, προσφέροντας τη δυνατότητα για πολύ καλύτερη λήψη φωτογραφιών.

Σχετικές ειδήσεις