ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πάνω από 1 τρισ. δολάρια οι online συναλλαγές

Πάνω από 1 τρισ. δολάρια οι online συναλλαγές

Εντυπωσιακή αύξηση των online αγορών και συναλλαγών προβλέπει μία νέα έρευνα της Forrester Research που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Fedex, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταχυμεταφορών παγκοσμίως, καθώς εκτιμάται ότι η συνολική αξία των συναλλαγών μέσω του Διαδικτύου θα φθάσει τα 2 τρισ. δολάρια τα επόμενα 4 χρόνια από 1 δισ. δολάρια που είναι αυτή τη στιγμή!

Στην έρευνα «Κατακτώντας την Ευκαιρία του Διακρατικού Εμπορίου» συμμετείχαν περισσότεροι από 9.000 καταναλωτές σε 17 χώρες, αλλά και με μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν εξαγωγική δραστηριότητα. Η έρευνα έδειξε ότι πρωταρχικοί προορισμοί για το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βρετανία. Ενώ οι καταναλωτές δήλωσαν διακρατικές αγορές και από τις 17 διεθνείς αγορές που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βρετανία είναι οι τρεις μεγαλύτεροι εξαγωγείς αγαθών στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν τα προϊόντα τους από γνωστά, μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα. Στην πραγματικότητα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε κάθε χώρα που συμπεριλήφθηκε στην έρευνα δήλωσε ότι τα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι η πρώτη τους επιλογή από 5 τρόπους διακρατικού εμπορίου. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν πως ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εισέλθουν οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις στις διεθνείς αγορές είναι μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι οι φόροι και οι δασμοί περιορίζουν τις διακρατικές συναλλαγές. Ενώ το κόστος μεταφοράς και ο χρόνος παράδοσης είναι στις προτεραιότητες των καταναλωτών, το 35% των ερωτηθέντων παγκοσμίως δήλωσε πως οι υψηλοί δασμοί λειτουργούν ανασταλτικά στο διακρατικό ηλεκτρονικό εμπόριο, με τα υψηλότερα ποσοστά στον Καναδά (62% των Καναδών θεωρούν πως οι φόροι και οι δασμοί αποτελούν πρόβλημα). Γερμανία και Βραζιλία σημείωσαν το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανησυχίας (48%). Η επίδραση που έχουν φόροι και δασμοί υπογραμμίζεται και σε ερώτηση για την άρση των δασμών. Το 56% των καταναλωτών διεθνώς δήλωσε πως θα αύξανε τις διακρατικές αγορές αν οι αγορές έως 200 δολάρια ΗΠΑ δεν είχαν δασμούς, ενώ εκτιμούν πως η αύξηση θα κυμαινόταν από 26 έως 75%.

Σχετικές ειδήσεις