ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι το HomePod και τι θέλει η Apple από αυτό;

Τι είναι το HomePod και τι θέλει η Apple από αυτό;

Ένα μικρό ηχείο, το οποίο συνδέεται ασύρματα με τις υπόλοιπες οικιακές συσκευές, και δέχεται φωνητικές εντολές αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Siri και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μία σειρά από λειτουργίες είναι το νέο προϊόν της Apple.

Του Δημήτρη Μαλλά

Το προϊόν αυτό, παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας (05/06), στη διάρκεια του WWDC, του ετήσιου συνεδρίου του αμερικανικού κολοσσού για τους δημιουργούς εφαρμογών στο οικοσύστημα της εταιρείας.

Το όνομα αυτού είναι HomePod και από το τέλος του χρόνου που θα είναι διαθέσιμο στις μεγάλες αγορές (ΗΠΑ, Βρετανία κλπ) έναντι 349 δολαρίων (προ φόρων) θα επιδιώξει να ανταγωνιστεί συσκευές όπως το Google Home και Amazon Echo.

Το HomePod είναι ένα «έξυπνο» ηχείο, το οποίο συνδέεται ασύρματα με άλλες συσκευές μέσω της πλατφόρμας Home της Apple και θα μπορεί με τη χρήση των κατάλληλων εντολών να τις ελέγχει.

Η Apple ανακοίνωσε ακόμη τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων, όπως είναι το macOS High Sierra, το iOS 11 και το watch OS 4), οι οποίες εστιάζουν στη μηχανική μάθηση, την προστασία των προσωπικών δεδομένων του κάθε χρήστη και ενσωματώνουν πλήθος βελτιωμένων λειτουργιών. Όπως κάθε χρόνο αναμένεται να είναι διαθέσιμες το φθινόπωρο.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαστη στη gallery του Newsbomb.gr

Στα αξιοσημείωτα πάντως ανήκει η παρουσίαση του ARkit, μίας «πλατφόρμας» που επιτρέπει στους developers να αναπτύξουν εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για όλες τις συσκευές του οικοσυστήματος της Apple, συμπεριλαμβανομένου των iPhone και iPad.

Επιπλέον, όμως, ανακοινώθηκε και μία σειρά από νέες συσκευές. Συγκεκριμένα, έχουμε έναν νέο iPad Pro με οθόνη 10,5 ιντσών στο μέγεθος εκείνου με την οθόνη των 9,7 ιντσών, ανανεωμένες εκδόσεις των MacBook Pro καθώς και νέα σειρά iMac με καλύτερες οθόνες. Πάντως, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το iMac Pro, ο πιο ισχυρός προσωπικός υπολογιστής που έχει ανακοινώσει η Apple με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά (18πύρηνος επεξεργαστής Intel Xeon, μνήμη που φθάνει έως τα 128 GB και την τελευταία γενιάς κάρτα γραφικών Rayden Vega μεταξύ άλλων) αλλά και τιμή που ξεκινά από τα 4999 δολάρια (προ φόρων).

Σχετικές ειδήσεις