ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτό είναι το κινητό που έχει… τιμή (και δεν εννοούμε χρήματα!)

Αυτό είναι το κινητό που έχει… τιμή (και δεν εννοούμε χρήματα!)

Τι θέλεις από το κινητό σου τηλέφωνο σήμερα; Να έχει καλή (διπλή) κάμερα, να μην μένεις από μπαταρία, να είναι κάτι παραπάνω από «έξυπνο» και να κοστίζει… σίγουρα όχι πολλά. Με λίγα λόγια, θέλεις να έχει «τιμή», αλλά που να τιμά την χρηματική του αξία. Λογικό.

Το κινητό αυτό τηλέφωνο υπάρχει, κυκλοφορεί εκεί έξω, και μπορείς να το αποκτήσεις, αφού διαβάσεις πρώτα τη δική μου εμπειρία.

Στο διά ταύτα, μετράω ήδη μία εβδομάδα που κρατώ στα χέρια μου το Honor 9.

Γνωρίζαμε ήδη πως το brand Honor δείχνει τον δρόμο για έναν επαναστατικότερο σχεδιασμό στα smartphones, όμως το Honor 9 αποτελεί το πιο πρόσφατο μοντέρνο design της. Με κορυφαίο σχέδιο στην τελευταία γενιά smartphones, το Honor 9 διαθέτει μία εκπληκτική πλάτη από 3D γυαλί και με μοναδική υφή, συνδυασμός που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας μεταλλικής αύρας λάμψης.

Εν αρχή ην… η κάμερα!

Το κινητό μας τηλέφωνο είναι η… προέκταση του χεριού μας και τα social media η… παράλληλη ζωή μας (και κανένα πρόβλημα δεν πρέπει να έχουμε με αυτό!). Το Honor 9 έρχεται να μας βοηθήσει, για να γεμίσουμε τα social media μας με πανέμορφες και ζωντανές εικόνες! Καθότι είναι εξοπλισμένο με δύο φακούς διαφορετικών εστιακών μηκών επιτρέποντας την παράλληλη λήψη δύο εικόνων μεγέθυνσης: Εξελιγμένοι αλγόριθμοι ενώνουν τις εικόνες των δύο καμερών, συνθέτοντας ένα πραγματικό 2x zoom χωρίς την παραμικρή απώλεια ποιότητας! Με το Honor 9 θα ξεπεράσετε κάθε περιορισμό και θα τραβήξετε φωτογραφίες που κανείς άλλος δεν θα έχει τη δυνατότητα! Και extra tip για τα κοντινά πορτρέτα: Τα πορτρέτα του Honor 9 δείχνουν άκρως επαγγελματικά. Το κόλπο είναι η σωστή και αποτελεσματική χρήση των δύο φακών που επιτρέπει στην κάμερα να καταγράψει πληροφορίες για το βάθος της εικόνας, να αναγνωρίσει το πρόσωπο και να το διαχωρίσει από το παρασκήνιο, θολώνοντας παράλληλα το τελευταίο, όπως ακριβώς μία μηχανή SLR θα δημιουργούσε το bokeh. Ναι, το Honor 9, όπως κι εμένα, έτσι και σε εσάς, θα χαρίσει μοναδικά, εκθαμβωτικά και άκρως εκφραστικά πορτρέτα!

kinito2

Το θέλεις ακόμα πιο «έξυπνο»; Γίνεται!

Τα smartphones έχουν την τάση να γίνονται όλο και πιο έξυπνα. Όμως το Honor 9 σπάει το φράγμα της… εξυπνάδας και μας πάει λίγο παραπέρα! Κι αυτό διότι οι μηχανικοί της Huawei έχουν εξοπλίσει το smartphone με έναν ιδιαίτερα εξελιγμένο αλγόριθμο που χρησιμοποιεί τεχνικές μηχανικής μάθησης (machine learning), ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Στην πράξη, αναλύει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το τηλέφωνό μας, καταγράφοντας ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούμε και πότε, τις στιγμές που ενεργοποιούμε συγκεκριμένες λειτουργίες και πώς καταναλώνουμε τα δεδομένα μας. Όταν μάθει αρκετά πράγματα για εμάς, τότε ξεκινά να δουλεύει για λογαριασμό μας, προβλέποντας τις ανάγκες μας και αντιλαμβανόμενος τις ενέργειές μας, διαχειρίζεται το σύστημα κατά τέτοιο τρόπο που ό,τι κι αν ζητήσουμε είναι διαθέσιμο στη στιγμή! Μάλιστα, όσο περισσότερο χρόνο περνάω μαζί με το Honor 9, τόσο πιο γρήγορο γίνεται αυτό!

kinito3

Robbin Egg Blue και τέτοιο χρώμα δεν ξανακυκλοφόρησε

Καλά τα χαρακτηριστικά, όμως αν το design, η σχεδίαση και το χρώμα του κινητού τηλεφώνου δεν αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα ενός ανθρώπου… μισές δουλειές κάνουμε! Για αυτό και το νεότερο χρώμα στο οποίο θα κυκλοφορήσει το Honor 9, το Robbin Egg Blue, είναι ένα χρώμα που εκτοξεύει την αισθητική της συσκευής, συνεχίζοντας από εκεί που είχε σταματήσει το επίσης εντυπωσιακό Glacier Grey, τελειοποιώντας την παλέτα των χρωμάτων που θα μπορούσαμε να κρατάμε στο χέρι μας.

Tip: Το Honor 9 βρίσκεται ήδη στα καταστήματα στην προνομιακή τιμή των 399 ευρώ. Με τόσο μοναδικά χαρακτηριστικά, υψηλής τεχνολογίας, δεν πρέπει να το χάσεις.