ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Θρήνος και αγωνία στα ερείπια - Τουλάχιστον 91 νεκροί

Σεισμός Τουρκία: Θρήνος και αγωνία στα ερείπια - Τουλάχιστον 91 νεκροί
AP

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον φονικό σεισμό στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι νεκροί έφτασαν τους 91 ενώ οι τραυματίες τους 944.

Περισσότερες από 3.500 σκηνές και 13.000 κλίνες έχουν δοθεί στους πληγέντες ως προσωρινά καταλύματα.

Νωρίτερα, μετά από τρία 24ωρα, οι διασώστες κατάφεραν κι έβγαλαν ζωντανά από τα ερείπια δύο κορίτσια ηλικίας 14 και 3 ετών.

Ένα τρίχρονο κορίτσι, η Ελίφ Περιντσέκ, που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας διασώθηκε 65 ώρες μετά τον σεισμό και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε η υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD).

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες του κοριτσιού, τυλιγμένου με μια κουβέρτα να απομακρύνεται υπό τα χειροκροτήματα των διασωστών.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενη. Να σας ευλογεί ο Θεός, οι προσευχές μου εισακούσθηκαν και επανενώθηκε με την Ελίφ», δήλωσε η γιαγιά του κοριτσιού, όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Μεταξύ των διασωθέντων ήταν και η μητέρα της, όπως και οι δύο αδελφές της αλλά και ο αδελφός της Ελίφ, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τα ερείπια το Σάββατο το βράδυ. Ωστόσο ο αδελφός της υπέκυψε αργότερα, σύμφωνα με το TRT.

Λίγες ώρες πριν τη διάσωση του 3χρονου κοριτσιού, ένα άλλο κορίτσι, η 14χρονη Ιντίλ Σιρίν ανασύρθηκε από τα ερείπια άλλης πολυκατοικίας, σύμφωνα με την AFAD. Όμως η χωρά της οικογένειάς της ήταν σύντομη, καθώς η αδελφή της, η Ιπέκ, εντοπίστηκε νεκρή, έγραψε η εφημερίδα Hurriyet.

Συνολικά μέχρι στιγμής 106 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα συντρίμμια. Σύμφωνα με τις αρχές έχουν σημειωθεί πάνω από 1120 μετασεισμικές δονήσεις από τις οποίες οι 43 ήταν άνω των 4 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 740 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ οι διασώστες εξακολουθούν να ερευνούν τα ερείπια ακόμη και σήμερα με την ελπίδα να εντοπίσουν και άλλους επιζώντες, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε lockdown για 14 μέρες Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Αναλυτικά όλα τα μέτρα