TRAVEL

Οι Αμερικανοί επιλέγουν Ελλάδα για τις διακοπές τους

Οι Αμερικανοί επιλέγουν Ελλάδα για τις διακοπές τους

Νο 1 η Ελλάδα στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων από τους χρήστες του αμερικανικού ιστότοπου Hopper

Ειδικότερα - σύμφωνα με το Forbes - ο όγκος των κρατήσεων για την Αθήνα είναι «σημαντικά αυξημένος» σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019, λέει ο Adit Damodaran, οικονομολόγος του ιστότοπου, σε ρεπορτάζ του Forbes.

Παρότι πολλοί Αμερικανοί κάνουν ήδη κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων προς τους συνήθεις δημοφιλείς προορισμούς -όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Μαδρίτη και η Ρώμη- εν αναμονή του ανοίγματος των χωρών του ευρωπαϊκού μπλοκ, είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση της Ελλάδας να πρωτοστατήσει στην υποδοχή των τουριστών έχει αποδώσει.

Η χώρα μας όπως αναφέρει το Fordes, δεν είναι μόνο φθηνότερη αλλά και πιο εύκολα προσβάσιμη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κι όταν με το καλό φτάσουν οι τουρίστες στην Αθήνα, μπορούν εύκολα να επισκεφθούν κάποια από τα εντυπωσιακά νησιά της Ελλάδα, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη ή η Κέρκυρα.

Ακόμη πιο φτηνά είναι τα αεροπορικά εισιτήρια από τις ΗΠΑ προς τη Λισαβόνα: 48% φτηνότερα σε σύγκριση με το προ πανδημίας 2019. Μια καλή προσφορά για πτήση μετ’ επιστροφής για τη Λισαβόνα κοστίζει 516 δολάρια το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τον ιστότοπο Hopper. Έναντι περίπου 850 δολαρίων που στοιχίζουν τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής για το Παρίσι και πάνω από 900 δολάρια για το Λονδίνο ή τη Ρώμη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.