ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε. Βενιζέλος: Όσοι θέλουν χρεοκοπία, δεν βοηθούν τη χώρα

Ε. Βενιζέλος: Όσοι θέλουν χρεοκοπία, δεν βοηθούν τη χώρα

Η κατάσταση στην Ελλάδα ετέθη στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «αντικείμενο της συζήτησης είναι και η πολιτική κατάσταση και η κοινωνική κατάσταση. Το τι θέλουν οι έλληνες πολίτες. Τίθενται θέματα τεχνικά αλλά κατά βάθος πολιτικά».

Παρότι «το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε με ισχυρή πλειοψηφία 2/3 το νέο πρόγραμμα», ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «Από εμάς εξαρτάται αν αυτές τις ημέρες θα κινηθούμε με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ενότητα».

Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση σε όσους επιθυμούν έξοδο της χώρας από το ευρώ ή προκρίνουν τη λύση της χρεοκοπίας.

«Όσοι υποστηρίζουν λύση εξόδου από το ευρώ ή λύση χρεοκοπίας , δεν προσφέρουν καμία βοήθεια στη χώρα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι με την τυφλή τους αντίδραση θέτουν σε κίνδυνο τους μισθούς, τις συντάξεις και το επίπεδο ζωής», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος διερωτήθηκε τι ακριβώς επιζητούν αυτοί που ζητούν παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη χωρίς να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι εάν τη Δευτέρα μπορεί να ανακοινωθεί επίσημα το PSI, υπό την προϋπόθεση ότι το Eurogroup, που θα συνεδριάσει την ίδια ημέρα, καταλήξει σε θετική απόφαση για το νέο δάνειο.

«Εξήγησα (στους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών) ότι κάθε δημοκρατικό πολίτευμα έχει τις ιδιαιτερότητές τους αλλά αυτοί θέλουν να ξέρουν ότι απέναντί τους έχουν μία χώρα που έχει συνέπεια και όχι το ένα ή το άλλο κόμμα», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι οι εταίροι μας έχουν μπροστά τους μια χώρα, κι όχι πολιτικά κόμματα.