ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αξία των ακινήτων των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΕΚ

Η αξία των ακινήτων των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΕΚ
Στη Βουλή διαβιβάστηκαν τα στοιχεία για τον αριθμό των ακινήτων που ανήκουν στην ιδιοκτησία...

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν τα στοιχεία για τον αριθμό των ακινήτων που ανήκουν στην ιδιοκτησία των Ασφαλιστικών Οργανισμών, που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ύστερα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί που υπάγονται σε αυτή διαθέτουν ιδιοκτησία σε 546 ακίνητα. Η αντικειμενική τους αξία, σύμφωνα με την τελευταία αποτίμηση, που είχε γίνει στα τέλη του 2009, ανέρχεται περίπου στο 1,401 δισ. ευρώ.

Η εμπορική τους αξία ωστόσο δεν υπάρχει καταγεγραμμένη στο σύνολό της, και όπως επισήμανε η ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα, εκτιμάται κατά περίπτωση και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Από την άλλη, με βάση τα στοιχεία του ΟΕΚ προκύπτει ότι ο οργανισμός έχει 221 οικόπεδα που δεν έχουν χτιστεί σε όλη τη χώρα, συνολικής επιφάνειας 5.233.471,45 τ.μ. τα οποία βρίσκονται εντός ή εκτός σχεδίου πόλης.

Ο ΟΕΚ διαθέτει επιπλέον 1.259 καταστήματα εντός των οικισμών, των οποίων η χρήση και εκμετάλλευση έχει παραχωρηθεί στους Δήμους. Διαθέτει επίσης και επτά ιδιόκτητα γραφεία συνολικού εμβαδού 10.335 τ.μ. στα οποία στεγάζονται η Κεντρική Υπηρεσία του ΟΕΚ και κάποια από τα Περιφερειακά Γραφεία του.

πηγή: newscode.gr