ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΚΑ - ΟΓΑ: Διαδικτυακά οι βεβαιώσεις συντάξεων

ΙΚΑ - ΟΓΑ: Διαδικτυακά οι βεβαιώσεις συντάξεων

Διαδικτυακά θα μπορούν να προμηθευτούν τις βεβαιώσεις των συντάξεών τους για φορολογική χρήση για το τρέχον έτος 2013 που αφορά τα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΓΑ.

Χθες ξεκίνησε και επίσημα η χορήγηση βεβαιώσεων από το ΙΚΑ, ενώ ο ΟΓΑ για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, τους δίνει τη δυνατότητα να απευθύνονται στα ΚΕΠ ή στον αρμόδιο ανταποκριτή του ΟΓΑ, για την έκδοση της βεβαίωσης.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ο ΟΓΑ χορηγεί από τις 18 Απριλίου βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση μέσω της ιστοσελίδας www.oga.gr και το ΙΚΑ www.ika.gr. Η ανωτέρω εφαρμογή δεν αφορά τους δικαιούχους συντάξεων επιζώντων (χηρείας - ορφανικές) των οποίων οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση κατοικίας τους.

Επίσης, για τους συνταξιούχους που έχουν οφειλή προς τον Οργανισμό και δεν έγινε καταβολή σύνταξης το έτος 2012, οι βεβαιώσεις αυτές θα εκδίδονται κατόπιν αιτήσεώς τους από τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης: Ποιους «μύθους» κατέρριψε ο ΣΕΒ