ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Έως τις 5 Ιουνίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον ΟΛΘ

ΤΑΙΠΕΔ: Έως τις 5 Ιουνίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον ΟΛΘ

Έως τις 5 Ιουνίου έχουν προθεσμία να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους υποψήφιοι επενδυτές για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), σύμφωνα με προκήρυξη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν ίδια κεφάλαια τα οποία θα υπερβαίνουν τα 150 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία τριετία, όπως επίσης και να έχουν λειτουργήσει - κατά την ίδια περίοδο - τουλάχιστον δύο τερματικούς σταθμούς, σε τουλάχιστον δύο χώρες, οι οποίοι εμφάνισαν:

(α) συνολική ετήσια κίνηση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου (1.000.000) εμπορευματοκιβωτίων μήκους 20 ποδών (TEU) για όλους τους τερματικούς σταθμούς και τουλάχιστον ένα σταθμό εμπορευματοκιβωτίων με ετήσια κίνηση πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) TEU και άνω, ή εναλλακτικά,

(β) συνολική ετήσια κίνηση τουλάχιστον 8 εκατομμυρίων τόνων χύδην φορτίου και τουλάχιστον ένα σταθμό χύδην φορτίου με ετήσια κίνηση 4 εκατομμυρίων τόνων και άνω, ή, εναλλακτικά,

(γ) τουλάχιστον ένα σταθμό πολλαπλών χρήσεων με ετήσια κίνηση 5 εκατομμυρίων τόνων μη-μοναδοποιημένου/γενικού φορτίου και άνω.

Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ στην πώληση

Την αντίθεσή του στην απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει «εσπευσμένα» στην πώληση του Οργανισμού εξέφρασε πάντως με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΤΑΙΠΕΔ, παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, προχώρησε σήμερα δυστυχώς στη σχετική προκήρυξη» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

«Δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση (η οποία είναι αντίθετη όχι μόνο στο σύνολο της Βουλής, αλλά και στην άποψη των παραγωγικών φορέων της πόλης), εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ' όλη τη διάρκειά της» προσθέτει.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αξιοποίηση του ΟΛΘ παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για την παραχώρηση δραστηριοτήτων και πώληση μικρού πακέτου μετοχών, καθώς εκτιμά ότι αυτή οδηγεί στην μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για το Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής διάκριση για την Κρήτη: Αυτή είναι η απίστευτη καμπάνια (vid)