ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία ΟΛΠ -ΕΣΠ για ενίσχυση της αγοράς

Συνεργασία ΟΛΠ -ΕΣΠ για ενίσχυση της αγοράς

Η συνεργασία ΟΛΠ και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, για να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα των επιβατών κρουαζιέρας στην πόλη, συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. Γ. Ανωμερίτης με τον πρόεδρο του συλλόγου της περιοχής Ν. Μανεσιώτης.

Οι συνέργειες αφορούν την εφαρμογή «Go Piraeus», το τουριστικό τρένο, η σήμανση προς τα αξιοθέατα και το εμπορικό κέντρο της πόλης, η προβολή της πειραϊκής αγοράς κ.ά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου «διαπιστώθηκε η επιβεβλημένη ανάγκη το Λιμάνι του Πειραιά να κρατήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του, με παράλληλη παραχώρηση επιμέρους λειτουργιών του σε εταιρείες ή ομίλους εταιρειών, που διαθέτουν τεχνογνωσία στην διαχείριση λιμανιών, ανάλογα με την εξειδίκευσή τους.

Οι σύνθετες δραστηριότητες του Λιμένα Πειραιά -εμπορευματικός λιμένας, λιμένας κρουαζιέρας και λιμένας ακτοπλοΐας - επιβάλλουν αυτές οι εξειδικευμένες λειτουργίες να παραμείνουν όλες ζωντανές, προς όφελος τόσο του Λιμανιού, όσο και της πόλης, αλλά και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της».

Διαβάστε επίσης

Ενδιαφέρον για το λιμάνι του Πειραιά από 6 επενδυτικά σχήματα