ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ημιυπαίθριοι: Εκπνέει σήμερα η πρώτη δόση, ανάγκη η παράταση

Ημιυπαίθριοι: Εκπνέει σήμερα η πρώτη δόση, ανάγκη η παράταση
Οι προϊστάμενοι των πολεοδομικών υπηρεσιών καλούνται να παρατείνουν τη σχετική προθεσμία έως τις 10 Μαίου...

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης για όσους υπάχθηκαν μέχρι τα τέλη του 2010, στην ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους.
Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, σε πολλούς πολίτες το ποσό που πρέπει να πληρώσουν.

Στα πολεοδομικά γραφεία οι φάκελοι με τις αιτήσεις είναι στοιβαγμένοι προκειμένου να ελεγχθούν από τους υπαλλήλους, υποχρεώνοντας το υπουργείο Περιβάλλοντος σε νέα παράταση.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που απέστειλε προς τις πολεοδομίες ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Αλεξόπουλος, οι προϊστάμενοι των πολεοδομικών υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν θέματα τήρησης προθεσμιών για αιτήσεις που κατατέθηκαν πριν την 1/1/2011, καλούνται να παρατείνουν τη σχετική προθεσμία έως τις 10 Μαίου.

Μετά την παράταση της προθεσμίας η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε ημερών από τη λήξη της. Για όσους εντάχθηκαν στην ρύθμιση των ημιυπαιθρίων από τις αρχές του έτους η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί τέλη Οκτωβρίου.

Το ΥΠΕΚΑ αποδίδει τις καθυστερήσεις στο έλλειμμα επεξεργασίας των φακέλων λόγω του πλήθους των αιτήσεων που εστάλησαν ταχυδρομικά έως τα τέλη του περασμένου χρόνου αλλά και στην έλλειψη προσωπικού στις πολεοδομίες.