ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στοπ στις επιστροφές μέχρι να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ

Στοπ στις επιστροφές μέχρι να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ

Έχεις επιστροφή από την εφορία με τη φορολογική δήλωση; Την ξεχνάς μέχρι να καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ!

Υπό τον φόβο να αδειάσουν τα ταμεία το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην κατεύθυνση να μην πληρώσει τις επιστροφές φόρων μέχρι οι πολίτες να αρχίσουν να καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ.

Με βάση αυτή τη λογική το Υπουργείο Οικονομικών κρατά στα ταμεία του κράτους όσα περισσότερα χρήματα μπορεί, γνωρίζοντας ότι ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει τους τεράστιους φόρους. Φοβούνται ότι οι πολίτες προτιμούν να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες για την επιβίωσή τους από να πληρώνουν τα χαράτσια που τους έχουν φορτώσει.

Ο... παραλογισμός ξεκίνησε όταν φορολογούμενοι πήγαν στην εφορία για να ρωτήσουν τι γίνεται με την επιστροφή φόρου που είχαν από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι θα έπρεπε να πληρωθεί πρώτα ο ΕΝΦΙΑ και μετά να λάβουν την επιστροφή φόρου. Πρακτικά δηλαδή, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε μόνο του το τι θα κάνει με τα χρήματα που δικαιούνται οι πολίτες, βάζοντας τους σε ένα κυκεώνα παραλογισμού!

Πάμε να τα πάρουμε από την αρχή για να διαπιστώσετε κι εσείς τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων που έχουν στα χέρια τους τα οικονομικά αυτής της χώρας.

Όπως λένε στις ΔΟΥ, υπάρχει εγκύκλιος του οικονομικού επιτελείου που δεν τους επιτρέπει να δίνουν πίσω τις επιστροφές φόρου από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, μέχρι να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ. Έλα όμως, που η εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος έγινε πριν τον Ενιαίο φόρο ακινήτων και θα έπρεπε να είχε ήδη επιστραφεί. Το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε ότι μόνο έτσι να μπορέσει να κρατήσει χρήματα στα ταμεία, για να έχουμε να δείχνουμε και πρωτογενές πλεόνασμα.

Αν κάποιος πολίτης δηλώσει ότι θέλει να συμψηφίσει την επιστροφή φόρου με τον ΕΝΦΙΑ.

Η απάντηση από την εφορία είναι αρνητική! Θα πρέπει να πληρώσει πρώτα τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και μετά να πάρει πίσω την επιστροφή!

Αν κάποιος αποφασίσει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ κανονικά στις δόσεις που ορίζει η κυβέρνηση, η επιστροφή φόρου θα του έρθει με το… νέο έτος, λίγο πριν υποβάλει την επόμενη φορολογική του δήλωση.

Αν κάποιος άλλος, δηλώσει ότι θα πληρώσει εφάπαξ τον ΕΝΦΙΑ για να πάρει και την επιστροφή, τότε θα αντιληφθεί ότι δεν παρέχεται καμία έκπτωση!
Ακόμα δηλαδή και αυτοί οι ελάχιστοι που έχουν τα χρήματα cash, δεν έχουν κανένα απολύτως κίνητρο από το κράτος…

Φανταστείτε ότι αυτοί που δικαιούνται επιστροφή φόρου, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, είναι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. Άρα, οι πλέον "επικίνδυνοι" για το οικονομικό επιτελείο να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ για πρακτικούς λόγους: γιατί δεν έχουν λεφτά.

Εκεί που τελειώνει η λογική, μάλλον ξεκινά η εφορία…

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις

Ο ΕΝΦΙΑ, το πολυνομοσχέδιο και ο βίος της κυβέρνησης

Με τιμές 2013 θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ σε 4.000 οικισμούς

Εντολή Σαμαρά για διορθώσεις στα λάθη του ΕΝΦΙΑ