ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Μέρκελ ρίχνει το μπαλάκι στην Τρόικα

Η Μέρκελ ρίχνει το μπαλάκι στην Τρόικα
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι θα περιμένει την έκβαση της επιθεώρησης της Tρόικα στην Αθήνα πριν αποφασίσει...

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι θα περιμένει την έκβαση της επιθεώρησης της Tρόικα στην Αθήνα πριν αποφασίσει οποιαδήποτε χαλάρωση των όρων του μνημονίου για την Ελλάδα.


"Χρειάζεται να αναλύσω πρώτα τα πορίσματα της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ και δεν μπορώ να σχολιάσω πριν από αυτό", είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. "Οτιδήποτε άλλο δεν θα εξυπηρετούσε την Ελλάδα ή την Ευρώπη".


Υψηλόβαθμη Γερμανίδα κυβερνητικός βουλευτής αμφισβητεί ότι η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια για να λάβει την επόμενη δόση από τα δάνεια διάσωσης της Τρόικα.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, είπε η Gerda Hasselfeldt επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στο Reuters.


«Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν η Ελλάδα έχει επιτύχει τους στόχους ή όχι ενώ η επίσκεψη είναι σε εξέλιξη», είπε στο Reuters αξιωματούχος με άμεση γνώση των επαφών μετά τις δηλώσεις Γερμανίδας βουλευτού, σύμφωνα με τις οποίες διαφαίνεται ότι η χώρα δεν ικανοποιεί τα κριτήρια για την επόμενη δόση.


"Δέν έχουμε συζητήσει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα"


Οι αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ που βρίσκονται στην Αθήνα για την καθιερωμένη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν συζητήσει για νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσαν στο Reuters την Τρίτη αξιωματούχοι που βρίσκονται κοντά στους δανειστές της χώρας.


To Dow Jones, επικαλούμενο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε την Τρίτη ότι η Ελλάδα περιμένει να λάβει νέο πακέτο βοήθειας ύψους 60 δις ευρώ τον επόμενο μήνα. Αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης και της ευρωζώνης διέψευσαν το δημοσίευμα.


«Δεν είχαμε καμία συζήτηση για αυτό και σίγουρα όχι για ποσά», δήλωσε αξιωματούχος με γνώση της επίσκεψης. «Όπως γνωρίζεται, ο (επικεφαλής του Eurogroup Jean-Claude) Juncker έχει αναφερθεί στην πιθανότητα ενός επιπλέον προγράμματος, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά».


Κλιμάκιο της ΕΕ και του ΔΝΤ βρίσκεται στη Αθήνα από την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της αξιολόγησης της προόδου που σημειώνει η χώρα με βάση τους όρους του μνημονίου για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης των 12 δις ευρώ. Οι επικεφαλής της Τρόικα αναμένεται να ξεκινήσουν συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση αύριο.

Πηγή: newscode.gr