ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αφγανιστάν :Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας

Αφγανιστάν :Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας
Παραιτήθηκε, μετά τις απειλές που δέχεται για τη ζωή του, ο...

Παραιτήθηκε, μετά τις απειλές που δέχεται για τη ζωή του, ο διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας του Αφγανιστάν, Abdul Qadeer Fitrat.

«Ο Abdul Qadeer Fitrat θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης» είπε ο Waheed Omar, εκπρόσωπος του πρώην διευθυντή της τράπεζας και πρόσθεσε:

«Είναι λανθασμένη η προσέγγιση της κυβέρνησης να προσπαθεί να βρει τους υπεύθυνους για διαφθορά σε μια τράπεζα, η οποία ανήκει σε ένα μεγάλο ποσοστό σε ιδιώτες.»

Ο πρώην πλέον διευθυντής της Kabul Bank διευκρίνισε ότι, αμέσως μόλις ξεκίνησαν οι έρευνες για περιπτώσεις κατάχρησης και υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος από κρατικούς αξιωματούχους, η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Σημειώνεται, ότι την προηγούμενη χρονιά η τράπεζα είχε φθάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε χορηγήσει σε Αφγανούς επιχειρηματίες ακάλυπτα δάνεια εκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, το αφγανικό κράτος επιχείρησε να χορηγήσει στη συγκεκριμένη τράπεζα ένα δάνειο ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο διάσωσής της.

Ωστόσο, πρόθεση της κυβέρνησης του Αφγανιστάν δεν βρήκε σύμφωνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο αντέδρασε έντονα.