Αδειάζουν τις τσέπες των δημοσίων υπαλλήλων

Νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο

Νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Τουλάχιστον 700 ευρώ κατά μέσο όρο υπολογίζεται ότι θα χάσουν οι υπάλληλοι φέτος, στενεύοντας όλο και περισσότερο τη «θηλιά στο λαιμό» τους. Επιπλέον, τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προβλέπουν νέα μείωση σχεδόν 1.900 ευρώ ετησίως.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ήδη χάσει δύο βασικούς μισθούς από τις πρώτες μειώσεις του μνημονίου.

Με τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου θα κληθούν να πληρώσουν λίγο πάνω από 500 ευρώ φόρο από τη μείωση του αφορολόγητου και άλλα 180 ευρώ ετησίως έκτακτη εισφορά. Σε βάθος χρόνου έχει να χάσει άλλα 480 ευρώ ετησίως και άλλα 200 ευρώ τουλάχιστον το χρόνο από την περικοπή του κινήτρου απόδοσης.

Προσθέτοντας την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, την αύξηση στο πετρέλαιο και τους έμμεσοι φόροι σε τσιγάρα, ποτά και την αύξηση στο Φ.Π.Α. τότε η απώλεια ξεπερνάει τα 1.100 ευρώ το χρόνο.

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή