ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο κλάδος των Logistics επιχειρεί άνοιγμα σε Βαλκάνια και Ν.Α. Ευρώπη

Ο κλάδος των Logistics επιχειρεί άνοιγμα σε Βαλκάνια και Ν.Α. Ευρώπη
Στρατηγικό άνοιγμα στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη θα επιχειρήσει ο εγχώριος κλάδος της Εφοδιαστικής Αλυσίδας...

Στρατηγικό άνοιγμα στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη θα επιχειρήσει ο εγχώριος κλάδος της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics, οι επιχειρήσεις και οι φορείς που τον απαρτίζουν, μια και μαζί με το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics διοργανώνεται και το εναρκτήριο διεθνές 1st Southeast European Congress on Supply Chain Management, που αμφότερα θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 11-12 Νοεμβρίου 2011.

“Το όραμα του κλάδου των Logistics για διεύρυνση και ανάπτυξη των σχέσεων με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής καθίσταται πραγματικότητα και αυξάνεται έτσι η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, αναβαθμίζοντας το ρόλο της Ελλάδας στο πεδίο της διαχείρισης εφοδιαστικών αλυσίδων” επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL) Βορείου Ελλάδος (www.logistics.org.gr) και Καθηγητής του ΑΠΘ, κ. Ελευθέριος Ιακώβου.

Φορέας διοργάνωσης των δύο Συνεδρίων που θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο THE MET στη Θεσσαλονίκη είναι η Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) Βορείου Ελλάδος που φιλοδοξεί να αναγάγει τις δύο εκδηλώσεις σε πλατφόρμα ανάδειξης και αντιμετώπισης των κρίσιμων προβλημάτων για τη διαχείριση των εφοδιαστικών δικτύων και των Logistics, ως μοχλών ανάπτυξης της χώρας και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Για την επιτυχή διοργάνωση των Συνεδρίων υπήρξε αγαστή συνεργασία με το Ελληνοτουρκικό και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, ενώ η πραγματοποίηση τους υποστηρίζεται από Υπουργεία και την πλειονότητα των τοπικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, τα Συνέδρια τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε., της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης (ΕΒΕΘ), του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών (ΙΜΕΤ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ).

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες που θα αναδειχθούν κατά τη διάρκεια των Συνεδρίων και για τις οποίες έχουν προσκληθεί τόσο ακαδημαϊκοί, όσο και στελέχη επιχειρήσεων να συμμετάσχουν με παρουσίαση είναι οι ακόλουθες:

• Λειτουργία Λιμενικών Τερματικών Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων

• Θαλάσσια Logistics και Θαλάσσιοι Διάδρομοι (Motorways of the Seas) στη Ν.Α. Ευρώπη

• Logistics, Διεθνές Εμπόριο και Policy-Making στη Ν.Α. Ευρώπη

• Καινοτομία, Τεχνολογία (ICT) και Logistics

• Διαχείριση Πράσινων Εφοδιαστικών Αλυσίδων

• Logistics και Δίκτυα Ενέργειας.

Τόσο το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics, όσο και το περιφερειακό συνέδριο “Southeast European Congress on Supply Chain Management” θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία δύο δυναμικών ειδησεογραφικών μέσων της DPG Digital Media που έχουν αναλάβει τη χορηγία επικοινωνίας.

Πρόκειται για το Newsbomb και το Newscode, τα οποία θα καλύψουν τα δύο συνέδρια με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, ειδικό υλικό για τις οικονομικές συμφωνίες που θα συζητηθούν.
Στο περίπτερο της DPG Digital Media, οι σύνεδροι θα μπορούν να ενημερωθούν για την επικαιρότητα και για όλες τις εξελίξεις.

πηγή: newscode.gr