ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: «Η πόρτα παραμένει ανοικτή για τη Βρετανία»

Σόιμπλε: «Η πόρτα παραμένει ανοικτή για τη Βρετανία»

Την άμεση θεσμοθέτηση των διατάξεων της συμφωνίας που επιτεύχθηκε για τη διασφάλιση της επιβίωσης του ευρώ, ζήτησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκειμένου, όπως είπε, να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Σε σχόλιά του στη γερμανική κρατική τηλεόραση, ο Σόιμπλε είπε ότι η γρήγορη δράση είναι το κλειδί για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο, και ότι η γρήγορη δράση μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στις αγορές.

«Θέλουμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε αμέσως ώστε να προχωρήσει γρήγορα», δήλωσε στο δίκτυο ARD. «Γι 'αυτό δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αντ' αυτού, πρέπει να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που άρχισε τώρα».

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του δικτύου ZDF, είπε: «Δεν μπορούμε να πάμε για διακοπές των Χριστουγέννων τώρα».

«Εάν τα στοιχεία της συμφωνίας τεθούν σε εφαρμογή γρήγορα, θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά ελπίζω ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές και ο κόσμος θα πειστούν γρήγορα ότι μπορούν να

επενδύσουν στην Ευρώπη και πάλι», τόνισε ο Σόιμπλε.

Η Βρετανία, η μόνη χώρα που αρνήθηκε ειδικά να ενταχθεί (στη συμφωνία), θα μπορούσε ακόμη να το πράξει εάν το επιθυμεί, είπε ο Σόιμπλε.

«Η πόρτα παραμένει ανοικτή για τη Βρετανία», είπε στο ARD. «Ελπίζω ότι οι Βρετανοί θα διαβούν την ανοιχτή πόρτα», σημείωσε.