ΚΟΣΜΟΣ

Έκαψαν κυβερνητικά γραφεία

Έκαψαν κυβερνητικά γραφεία

Τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Ισμαϊλίγια της Αιγύπτου πυρπόλησαν σήμερα διαδηλωτές, αντίπαλοι του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ομάδα νεαρών εισέβαλε και λεηλάτησε τα γραφεία του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, τον πολιτικό βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην οποία ανήκει ο Μόρσι.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωναν ότι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν σε ένα από τα γραφεία τους στο Κάιρο, στη συνοικία Ταουφικίγια. Η ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι είδε διαδηλωτές να πετούν πέτρες εναντίον ενός κτιρίου και στη συνέχεια τους ενοίκους να τους κυνηγούν, ενώ δήλωσε πως άκουσε ήχους από πυρά, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να καθορίσει από πού προέρχονταν.

Παράλληλα, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου από την έναρξης της εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του Αιγύπτιου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Η αστυνομία της Αιγύπτου έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών στην Αλεξάνδρεια, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Εξάλλου συγκρούσεις ξέσπασαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών που έκαψαν λάστιχα. "Υπάρχει πολύς καπνός από τα καμένα λάστιχα. Πολλοί άνθρωποι έχουν πέσει στο έδαφος καθώς δεν μπορούν να αναπνεύσουν εξαιτίας των δακρυγόνων", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κάτοικος της πόλης.

Στην πλατεία Ταχρίρ, επίκεντρο της εξέγερσης κατά του Μουμπάρακ, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον του Μόρσι ζητώντας μια "νέα επανάσταση".