ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: 22 νεκροί από επιθέσεις ανταρτών σε όλη τη χώρα

Ιράκ: 22 νεκροί από επιθέσεις ανταρτών σε όλη τη χώρα

Αντάρτες σκότωσαν την Τρίτη τουλάχιστον 22 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στο Ιράκ, κυρίως σε επιθέσεις εναντίον σημείων ελέγχου της αστυνομίας και του στρατού.


Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, στις οποίες τραυματίστηκαν επίσης 60 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Στην πόλη Ρούτμπα, 360χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το αυτοκίνητό του που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους. Την ίδια ώρα ένοπλοι εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων εναντίον σημείων ελέγχου της αστυνομίας σε όλη την πόλη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων.

Δυτικά της πόλη Ραμάντι, ένοπλοι που επέβαιναν σε οχήματα επιτέθηκαν εναντίον σημείων ελέγχου της αστυνομίας και του στρατού στην κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει τη Βαγδάτη με την Ιορδανία και τη Συρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία πρόσθεσε ότι οι συγκρούσεις στην περιοχή αυτή συνεχίζονται.

Βομβιστής αυτοκτονίας που οδηγούσε ένα φορτηγάκι παγιδευμένο με εκρηκτικά τα πυροδότησε κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη Τζουρφ αλ Σάχαρ, 60χλμ. νότια της Βαγδάτης, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Σε παρόμοιο περιστατικό στη Μοσούλη, ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε με το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημά του εναντίον ενός σημείου ελέγχου του στρατού στο νότιο τμήμα της πόλης, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.

Η βία στο Ιράκ, που είχε αρχίσει να υποχωρεί μετά την έξαρση του 2006-2007 οπότε το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη χώρα είχε αναγκαστεί να υποχωρήσει, έχει αρχίσει να αυξάνεται και πάλι με περισσότερους από 7.000 πολίτες να έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος, σύμφωνα με την οργάνωση Iraq Body Count.

Τα βίαια επεισόδια εναντίον πολιτών συνεχίστηκαν και χθες. Στην ανατολική Μοσούλη ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα σπίτι και σκότωσαν δύο άνδρες μπροστά στην υπόλοιπη οικογένειά τους. Στη συνέχεια ανατίναξαν το σπίτι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης η αστυνομία ανακάλυψε τις σορούς τριών ανδρών που είχαν δεμένα τα χέρια και τα μάτια και κατά τις υπάρχουσες ενδείξεις εκτελέστηκαν.