ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και οι «μυστηριώδεις θάνατοι» συγγενών του

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και οι «μυστηριώδεις θάνατοι» συγγενών του

Νέο θρίλερ στη Βόρεια Κορέα με την αποκάλυψη ότι η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, ενώ πολλοί υποψιάζονται ότι πίσω από τον θάνατό της κρύβεται ο ίδιος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας

Όπως ήταν επόμενο ο θάνατός της προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στον Δυτικό Κόσμο, όπως άλλωστε και η εκτέλεση του συζύγου της λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Οι πρώτες φήμες ότι η Κιμ Γιονγκ Χούι μπορεί να μη βρίσκεται πλέον εν ζωή άρχισαν να κυκλοφορούν λίγο μετά την εκτέλεση του συζύγου της, Γιανγκ Σονγκ Θάεκ στις 8 Δεκεμβρίου, όταν χάθηκαν τα ίχνη της.

Τα τελευταία 24ωρα μεταδόθηκε η είδηση ότι η θεία εξ αίματος του Κιμ Γιονγκ Ουν και μοναχοκόρη του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, είναι νεκρή. Η νοτιοκορεατική Chosunilbo, η οποία επικαλείται πηγή των μυστικών υπηρεσιών της Πιονγιάνγκ, υποστηρίζει ότι η Κιμ Κιονγκ Χούι «ή αυτοκτόνησε ή πέθανε από καρδιακή προσβολή», ωστόσο οι φήμες για την τύχη της έχουν φουντώσει, λίγες μόνο ημέρες μετά την εκτέλεση του συζύγου της από το καθεστώς.

unkle

Ο σύζυγός της και θείος του ηγέτη της Β. Κορέας, Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ, συνελήφθη, δικάστηκε με μια δίκη-εξπρές και εκτελέστηκε στις 12 Δεκεμβρίου.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο ανεπισήμως δεύτερος στην ιεραρχία του βορειοκορεατικού καθεστώτος, εκτελέστηκε, επειδή επιχειρούσε να επεκτείνει τον έλεγχό του στις -πολύ επικερδείς- εξαγωγές άνθρακα. Αυτό τουλάχιστον είχε υποστηρίξει ο αρχηγός των νοτιοκορεατικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Μάλιστα πριν από λίγο καιρό είχαν μάλιστα κυκλοφορήσει και ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε... ταϊστεί σε άγρια σκυλιά!

Οι πληροφορίες πάντως για την αγριότητα του βορειοκορεάτη ηγέτη κυκλοφορούν εδώ και καιρό. Όπως έγινε γνωστό τον περασμένο Αύγουστο, η πρώην σύντροφος οδηγήθηκε και εκείνη στο εκτελεστικό απόσπασμα, κατηγορούμενη ότι πρωταγωνιστούσε σε ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε τότε ο βρετανικός Independent από νοτιοκορεατικά μέσα η πρώην σύντροφος του Κιμ Γιονγκ Ουν (μουσικός το επάγγελμα) συνελήφθη στις 17 Αυγούστου με άλλους 12 συναδέλφους της οι οποίοι εργάζονταν στην ορχήστρα UnHasu Orchestra.

Το οπτικό υλικό το αναπαρήγαγαν σε κόπιες τις οποίες πωλούσαν. Η νεαρή γυναίκα και οι υπόλοιποι μουσικοί εκτελέστηκαν δημοσία θέα σε μία πλατεία, δια πυροβολισμού. Κατά τις πληροφορίες της νοτιοκορεατικής εφημερίδας, η εκτελεσθείσα είχε γνωριστεί με τον μετέπειτα ηγέτη της χώρας προ δεκαετίας.

Είχαν επίσημο δεσμό για αρκετό καιρό ώσπου ο πατέρας του Ουν, ο πρώην ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για αυτή τη σχέση. Ο Ουν, μετά το χωρισμό του από τη Σονγκ Γολ, παντρεύτηκε μια γυναίκα από την ίδια ορχήστρα. Ορισμένες φήμες που επικαλείται η νοτιοκορεατική εφημερίδα, ήθελαν το ζευγάρι να εξακολουθεί να διατηρεί παράνομο δεσμό ακόμα και μετά το γάμο του νεαρού ηγέτη.

Ωστόσο οι ταινίες πορνό δεν ήταν ο μοναδικός λόγος εκτέλεσής τους αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν και αντίτυπα της Βίβλου γεγονός που, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται η νοτιοκορεατική εφημερίδα, οδήγησε τους αρχές να μεταχειρισθούν τους συλληφθέντες ως αντιφρονούντες.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ωστόσο δεν φαίνεται να πτοείται από τα όσα κυκλοφορούν, καθώς λίγες εβδομάδες αφότου απάλλαξε τους υπηκόους του από τον... διαβολικό του θείο τους προσέφερε ένα πάρκο αναψυχής με νεροτσουλήθρες, πισίνες και άλλα συναφή.

Οπως ανακοίνωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων το νέο έργο, στην πόλη του Χαμχούνγκ στα ανατολικά της χώρας, καλύπτει δεκάδες στρέμματα, στις όχθες του ποταμού Σονγκτσόν.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο νεαρός Κιμ Γιονγκ Ουν προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι η «ανάπτυξη» δεν θα αφορά πλέον μόνο το διοικητικό κέντρο, αλλά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

newego LARGE t 1101 54295256 type12713

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Οργή για τον Ρόντμαν λόγω Βόρειας Κορέας

Ο Ρόντμαν τραγουδάει στον Κιμ Γιονγκ Ουν το «happy birthday» (βίντεο)

Εκλογές στη Βόρεια Κορέα τον Μάρτιο

«Φήμη» ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν πέταξε τον θείο του σε πεινασμένα σκυλιά

Κιμ Γιονγκ Ουν: Μίλησε για πρώτη φορά για τη δολοφονία του θείου του