ΚΟΣΜΟΣ

Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπιλ Μάρεϊ υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων

Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπιλ Μάρεϊ υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων

Επανήλθε την Τρίτη, με νέες δηλώσεις του, ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, προτείνοντας στο Λονδίνο, και έχοντας μάλιστα τη συμπαράσταση του επίσης Αμερικανού ηθοποιού Μπιλ Μάρεϊ, να αρχίσει «μια ανοιχτή συζήτηση» για το θέμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα στη βρετανική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο προώθησης της νέας ταινίας του, με τίτλο «Μνημείων άνδρες» (The Monuments Men), ο Κλούνεϊ ζήτησε συγκεκριμένα να διεξαχθεί «μια ανοιχτή συζήτηση» για την επιστροφή των Γλυπτών στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι τόσο το Βατικανό όσο και το Μουσείο Γκετί έχουν επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας που κατείχαν.

Έθεσε μάλιστα προς προβληματισμό το θέμα του «κατά πόσον τα κομμάτια ενός έργου τέχνης πρέπει να ενώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», για να συμπληρώσει: «Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που κοιτάζεις και σκέφτεσαι ότι ίσως είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνει».

Ανέφερε επίσης ότι δεν ήταν στις προθέσεις του να προκαλέσει αντιδράσεις όταν, το περασμένο Σάββατο, στο Βερολίνο, απάντησε σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου σχετικά με τα Γλυπτά. Οπως έκανε γνωστό, μετά τις επίμαχες δηλώσεις, κάποιοι του είπαν ότι «ως Αμερικανός δεν μπορεί να καταλάβει αυτά τα ζητήματα».

Ο Μπιλ Μάρεϊ, ο οποίος συμμετείχε στη συνέντευξη και συμπρωταγωνιστεί στην ταινία, είπε σχετικά: «Είχαν μια πολύ ωραία διαμονή εδώ, σίγουρα. Αλλά το Λονδίνο ασφυκτιά από κόσμο».

Διαβάστε επίσης:

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Ο Κλούνεϊ δεν γνωρίζει την ιστορία των Μαρμάρων

Τ. Κλούνι: Δίκαιο αίτημα η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα (vid)