ΚΟΣΜΟΣ

Ηλικιωμένοι κακοποιούνται από τα ίδια τους τα παιδιά!

Ηλικιωμένοι κακοποιούνται από τα ίδια τους τα παιδιά!
Θύματα κακοποίησης από τα παιδιά τους και άλλα συγγενικά τους πρόσωπα φέρονται να είναι Έλληνες ηλικιωμένοι της Αυστραλίας , σύμφωνα με...

Θύματα κακοποίησης από τα παιδιά τους και άλλα συγγενικά τους πρόσωπα φέρονται να είναι Έλληνες ηλικιωμένοι της Αυστραλίας , σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε το πανεπιστήμιο Μόνας και τα οποία δημοσιεύθηκαν στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου» το Σάββατο.

Παράγοντες της ομογένειας απορρίπτουν όμως τα πορίσματα της έρευνας λέγοντας πως τα κρούσματα είναι περιορισμένα και πως στόχος είναι η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων των ηλικιωμένων από ειδικούς και φυσικά με το αζημίωτο.

Σύμφωνα με τον Επίκουρο Καθηγητή του πανεπιστημίου Μόνας, Τζο Γουένερ, που έκανε και την έρευνα σε συνεργασία με τους State Trustees , οι Έλληνες φέρονται να κακοποιούνται περισσότερα από κάθε άλλη εθνότητα από συγγενικά τους πρόσωπα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «η κακοποίηση αυτή μπορεί να είναι οικονομική ή σωματική. Μπορεί και τα δύo».

«Από την έρευνά μας προκύπτει πως τους εκβιάζουν συναισθηματικά, τους εκμεταλλεύονται και τους τρομοκρατούν. Σε κάποιες περιπτώσεις τους κτυπούν κιόλας ενώ σε πολλές περιπτώσεις τους εκμεταλλεύονται οικονομικά» τόνισε ο Γουέρνερ.


Τόνισε επίσης πως τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται με τους γονείς που εξουσιοδοτούν τα παιδιά τους να χειρίζονται τις οικονομικές τους υποθέσεις ή τους γράφουν τα σπίτιά τους.

«Κάποια από τα παιδιά αυτά κάνουν κατάχρηση της εμπιστοσύνης των γονιών τους, τους τρώνε τα λεφτά και τους αφήνουν στο δρόμο» είπε.

Πάντως υπάρχει και η άλλη πλευρά. Παράγοντες της ομογένειας υποστηρίζουν πως οι έρευνες αυτές δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα και υποκινούνται από τους State Trustees με ανάλογες μελέτες.

«Τρομοκρατούνται οι ομογενείς ηλικιωμένοι για να αναθέσουν την διαχείριση των περιουσιακών τους στοιχείων σε επαγγελματίες και, φυσικά, με το αζημίωτο» μας είπαν.