ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έκκληση για ενότητα και αποχή από τη βία στην Ουκρανία

Γαλλία: Έκκληση για ενότητα και αποχή από τη βία στην Ουκρανία

Έκκληση για ηρεμία στην Ουκρανία απηύθυνε από την Κίνα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, χαιρετίζοντας την απελευθέρωση της Γιούλια Τιμόσενκο.

«Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση της Γιούλια Τιμόσενκο. Στην έκτακτη κατάσταση που βιώνει η Ουκρανία, η Γαλλία σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους της απευθύνει έκκληση για την προάσπιση της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας όπως και για αποχή από τη βία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. «Επιθυμούμε το σεβασμό του Συντάγματος, το σχηματισμό νέα κυβέρνησης και τη διοργάνωση εκλογών στις καλύτερες χρονικές προθεσμίες», προσθέτει.

Ο Λοράν Φαμπιούς μετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις του Κιέβου οι οποίες κατέληξαν στη σύναψη συμφωνίας στο τέλος της εβδομάδας ανάμεσα στην ουκρανική κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία. Η συμφωνία προβλέπει κυρίως τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Ωστόσο ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας αναχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του με την κινεζική ηγεσία στο Πεκίνο.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Πώς φτάσαμε στο αιματοκύλισμα και στην πτώση Γιανουκόβιτς

Γιανουκόβιτς: «Δεν παραιτούμαι» - Τιμοσένκο: «Έπεσε η δικτατορία»

Στο Χάρκοβο ο Γιανουκόβιτς- Αναμένεται διάγγελμά του

Εγκατέλειψε το Κίεβο ο Γιανουκόβιτς

Ουκρανία: « Ο δρόμος για τη συμφωνία είναι ακόμα μακρύς»

Ουκρανία: Το Κίεβο πριν και μετά σε 7 εικόνες