ΚΟΣΜΟΣ

Γιανουκόβιτς: Δεν διέταξα την αστυνομία να ανοίξει πυρ

Γιανουκόβιτς: Δεν διέταξα την αστυνομία να ανοίξει πυρ

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε σήμερα ότι δεν διέταξε την αστυνομία να πυροβολήσει εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και απέδωσε την ευθύνη για την αιματοχυσία στο Κίεβο στους διαδηλωτές.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη ρωσική πόλη Ροστόφ επί του Ντον, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, ο Γιανουκόβιτς εξέφρασε την «έκπληξή» του για τη «σιωπή» του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η Ρωσία πρέπει και είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει και, γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του Βλαντίμιρ Πούτιν, διερωτώμαι γιατί είναι τόσο συγκρατημένος και γιατί παραμένει σιωπηλός», σημείωσε ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας.

Η Ρωσία δεν μπορεί να παραμείνει παρατηρητής στην ουκρανική κρίση, εκτίμησε ο Γιανουκόβιτς, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να δράσει.

Ο Γιανουκόβιτς είχε πει νωρίτερα ότι έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Πούτιν μετά την άφιξή του στη Ρωσία, όμως δεν τον έχει συναντήσει.

Εξάλλου όταν ρωτήθηκε για την πολιτική αντίπαλό του Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή το προηγούμενο Σάββατο, απάντησε ότι δεν είχε ποτέ σκοπό να την βλάψει. Παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι η συμφωνία για το φυσικό αέριο που είχε υπογράψει η Τιμοσένκο όταν ήταν πρωθυπουργός της Ουκρανίας με τη Ρωσία προκάλεσε ζημιά ύψους μεγαλύτερου από 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη, ο Γιανουκόβιτς διέψευσε ότι διαθέτει τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:

Γιανουκόβιτς: Οι φασίστες κατέλαβαν τη χώρα

Την έκδοση του Γιανουκόβιτς θα ζητήσει το Κίεβο από τη Μόσχα

Ουκρανία: Καταζητούνται 10 πρώην αξιωματούχοι του Γιανουκόβιτς

Αυτό είναι το πολυτελές σανατόριο όπου κρύβεται (;) ο Γιανουκόβιτς

Οι ελβετικές αρχές «παγώνουν» τα κεφάλαια του Γιανουκόβιτς

Μόσχα: «Κυβέρνηση των νικητών» η νέα κυβέρνηση στην Ουκρανία

Προστασία σε Γιανουκόβιτς σε ρωσικό έδαφος δίνει η Μόσχα!