ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην Λίβυος ΥΠΕΞ στο Κατάρ για επαφές

Ο πρώην Λίβυος ΥΠΕΞ στο Κατάρ για επαφές
Στο Κατάρ μεταβαίνει ο Μούσα Κούσα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης...

Στο Κατάρ μεταβαίνει ο Μούσα Κούσα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης που αυτομόλησε στη Βρετανία, για να πραγματοποιήσει επαφές πριν από τη σύνοδο για τη Λιβύη.

Ο Κούσα «θα ταξιδέψει σήμερα στη Ντόχα για να συναντηθεί με την κυβέρνηση του Κατάρ και έναν αριθμό Λίβυων εκπροσώπων, προκειμένου να συνεισφέρει με τη δική του ματιά πριν από τη σύνοδο της ομάδας επαφής για τη Λιβύη», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Μούσα Κούσα είναι ένα ελεύθερο άτομο, το οποίο μπορεί να πάει όπου θέλει από τη Βρετανία και να επιστρέψει, όπως κρίνει ότι είναι καλό», προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο πρώην επικεφαλής της λιβυκής διπλωματίας έκανε χθες μια δήλωση στο βρετανικό δίκτυο BBC με την οποία ζητούσε «από όλες τις πλευρές να αποτρέψουν να οδηγηθεί η Λιβύη σε έναν εμφύλιο πόλεμο», προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να μετατραπεί η χώρα του σε «μια νέα Σομαλία».

Η ομάδα επαφής για τη Λιβύη, η οποία συγκροτήθηκε στο Λονδίνο στα τέλη Μαρτίου, πρόκειται να συναντηθεί αύριο στη Ντόχα. Σε αυτή μετέχουν δυτικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία ή η Γαλλία, αραβικές χώρες, κυρίως το Κατάρ, η Ιορδανία και το Μαρόκο, και διεθνείς οργανισμοί μεταξύ των οποίων ο ΟΗΕ, ο Αραβικός Σύνδεσμος και το ΝΑΤΟ.