ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή δεκάδων μαθητριών

Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή δεκάδων μαθητριών

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανέλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας την ευθύνη για την απαγωγή 223 μαθητριών τον Απρίλιο μέσα από το σχολείο τους στη Νιγηρία.


Στη σύλληψη μητέρων οι οποίες ηγούνταν των διαδηλώσεων για την απαγωγή των 223 μαθητριών στη Νιγηρία προχώρησαν εξάλλου οι τοπικές αρχές, μετά από εντολή της γυναίκας του προέδρου της χώρας, Πέισιανς Τζόναθαν.

Η Ναϊόμι Μιούτα, αντιπρόσωπος της κοινότητας Τσίμποκ, όπου απήχθησαν τα νεαρά κορίτσια, συνελήφθη μετά από ολονύχτια συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αμπούζα, όπου συμμετείχε.

Η κ. Τζόναθαν φέρεται να ένιωσε προσβεβλημένη από τη συμμετοχή στη συνάντηση της κα. Μιούτα.

Σύμφωνα με έτερη συλληφθείσα, την κ. Ντιρμπάγια, η πρώτη κυρία της Νιγηρίας διέταξε τη σύλληψή τους, εξέφρασε αμφιβολίες για την ύπαρξη της απαγωγής και τις κατηγόρησε ότι είναι μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης που φέρεται να έχει διαπράξει τις απαγωγές.

Η κ. Ντιρμπάγια δήλωσε ότι η ίδια και μία άλλη αρχηγός των διαδηλώσεων, η κ. Νιαντάρ, της οποίας η οικογένεια δεν είναι θύμα της απαγωγής, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα μετά από την ολονύχτια συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η ίδια αφέθηκε ελεύθερη αμέσως, ωστόσο η κ. Νιαντάρ παραμένει ακόμη στο αστυνομικό τμήμα.

Διαβάστε επίσης:

19χρονες δέχθηκαν απάνθρωπη επίθεση με οξύ (pics)