ΚΟΣΜΟΣ

Κατέρρευσε μετά την απεργία πείνας ο Νίκολιτς

Κατέρρευσε μετά την απεργία πείνας ο Νίκολιτς
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο πρόεδρος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Τόμισλαβ Νίκολιτς, που έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας...

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο πρόεδρος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Τόμισλαβ Νίκολιτς, που έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας πιέζοντας για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Σερβία.


Ο Νίκολιτς σταμάτησε να δέχεται τροφή και νερό από το Σάββατο, προσπαθώντας να πείσει τον πρόεδρο της χώρας, Μπόρις Τάντιτς, να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.

Γιατρός στην κλινική του Βελιγραδίου δήλωσε: «Ο Νίκολιτς αρνείται τη θεραπεία, η κατάστασή του είναι σοβαρή και έχει υψηλή πίεση. Προσπαθούμε να τον πείσουμε να δεχτεί τη θεραπεία».

Ο Τάντιτς, ο οποίος επισκέφθηκε τον Νίκολιτς στο γραφείο του στο κοινοβούλιο χθες και του ζήτησε να τερματίσει την απεργία πείνας, είπε ότι θα προκηρύξει εκλογές μόνο αφότου η Σερβία καταφέρει να μπει στη λίστα των υποψήφιων προς ένταξη στην Ε.Ε. χωρών, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα φέτος.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Αλεξάντερ Βούτσιτς, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο 59χρονος Νίκολιτς πονάει και έχει σπασμούς και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική.